potvrđeno

Čačićeva zastupnica dići će ruku za rebalans proračuna, vladajuća većina opstala

17.06.2021 u 14:48

Bionic
Reading

HDZ će imati potrebnih 76 glasova na sutrašnjoj sjednici Hrvatskoga sabora jer će reformistica Natalija Martinčević podržati rebalans proračuna, izjavio je u četvrtak predsjednik Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić

Istaknuo je da je pozicija Reformista 'jednom nogom unutra, drugom vani' trajna jer su u koaliciju ušli s jasnim programskim zahtjevima koji su i u Saboru usvojeni na njihov zahtjev.

„Oni se primarno vežu na realizaciju projekta brze pruge Zagreb-Lepoglava-Varaždin-Čakovec, što je prihvaćeno kad smo išli u definiranje programa Vlade”, pojašnjavao je Čačić za N1.

Dodao je da se već dugo po tom pitanju nije napravilo gotovo ništa, ali da je dead line do kraja godine te da vjeruje da će projekt do kraja godine ili krenuti ili pasti.

"Sporost je rezultat apsolutne nesposobnosti Hrvatskih željeznica", ustvrdio je Čačić kazavši kako očekuje da će se poduzeti mjere da bi se pruga počela graditi do kraja mandata ove vlade.

Govoreći o podršci vladi Andreja Plenkovića, Čačić je kazao da premijer dobro zna stavove Reformista i njihovu političku poziciju.

„Zna da smo krajnje korektan partner, da nikad ne idemo ispod pojasa, da sve što mislimo i kažemo. Mi smo jednostavan partner i nikada nikome ne podmećemo nogu”, kazao je Čačić.

Čačić je ponovo spomenuo i da očekuje skoro potpisivanje Razvojnog sporazuma za sjever, ali i još jedan uvjet za podršku Vladi, a to je da HDZ u Skupštini Varaždinske županije ne koalira s vijećnicima s Nezavisne liste Ivana Čehoka.

„Dobili smo jasna uvjeravanja na razini županijskog HDZ-a da to neće biti tako, da ni na kakav način u okviru podrške izvršnoj vlasti novog župana iz redova HDZ-a neće biti s liste Čehoka”, rekao je predsjednik Reformista dodavši da će, ostane li se pri onome što je dogovoreno, podržati izvršnu vlast i HDZ-ovog župana u projektima, kroz projektnu suradnju.