UVRIJEĐENE ŽRTVE

Č. Jovanović pred tužbom zbog izjave da je RS genocidna tvorevina

31.01.2012 u 16:54

Bionic
Reading

Nedeljko Mitrović izjavio je da će podnijeti tužbu mjerodavnom sudu u Beogradu, jer je Jovanović svojom izjavom uvrijedio sve srpske žrtve iz Drugoga svjetskog i Obrambeno-otadžbinskog rata

Udruženje obitelji zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske podnijet će tužbu protiv predsjednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića zbog izjave da je Republika Srpska genocidna tvorevina, javila je Radiotelevizija RS, a prenose mediji u Srbiji.

Predsjednik ove udruge Nedeljko Mitrović izjavio je da će tužbu podnijeti mjerodavnom sudu u Beogradu, jer Jovanović je svojom izjavom uvrijedio sve srpske žrtve iz Drugoga svjetskog i Obrambeno-otadžbinskog rata. Pozvao je i Narodnu skupštinu Srbije da se javno ogradi i osudi ovu Jovanovićevu izjavu koja vrijeđa srpski narod na prostoru Republike Srpske, a LDP je parlamentarna stranka u Srbiji.

Naravno, Mitrović je podsjetio da je na prostoru RS, ali i na mnogim drugim mjestima tijekom Drugoga svjetskog rata i rata u BiH 90-ih godina počinjen strašan progon i genocid nad srpskim narodom, počevši od Jasenovca, Jadovnog, Drakulića, Sijekovca, Broda, Kupresa, Sarajeva i Ozrena.

Ured Milorada Dodika već je ranije ocijenio da Jovanović 'neistinama o Republici Srpskoj i njezinu nastanku pokušava pridobiti svoje birače ili mentore'.