traže svoj novac

C.I.O.S. pojasnio zašto ide na ovrhu Zagrebačkog Holdinga, dotakli su se i uloge 'gradonačelnika svemira' Darija Juričana

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 11.10.2021 18:01
  • Objavljeno 11.10.2021 u 18:01
Dario Juričan - ilustracija

Dario Juričan - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Zoe Sarlija/PIXSELL

Nakon što su C.I.O.S. i REOMA Grupa podnijeli su prijedlog za ovrhom na Zagrebačkim Holdingom zbog dugova od 11 tj. 14 milijuna kuna, iz C.I.O.S.-a su poslali priopćenje za medije u kojem otkrivaju nove detalja odnosa sa gradskom vlašću

'Krajem srpnja, nakon što je istekao ugovor Zagrebačkog holdinga sa zajednicom ponuditelja za preuzimanje i oporabu glomaznog otpada, a znajući da grad Zagreb, kao ni gradske tvrtke, nemaju rješenje za oporabu glomaznog otpada u skladu sa zakonom, nesebično smo ponudili bez naknade naš reciklažni centar za privremeno skladištenje glomaznog otpada dok Grad Zagreb ili gradske tvrtke ne iznađu adekvatno zakonsko rješenje (nismo dobili odgovor)', kažu i C.I.O.S.-u.

Isto tako, dodaju, na Javni poziv Zagrebačkog holdinga za najam drobilice, u kolovozu ove godine, podružnici Čistoće besplatno ponudili traženu drobilicu, na što isto nisu dobili odgovor.

'24. rujna smo uputili dopis Zagrebačkom holdingu o postojanju neplaćenih dospjelih računa za usluge obavljene u razdoblju od travnja ove godine i zatražili da se očituju o mogućnostima i rokovima podmirenja obveza (odgovor nismo dobili)', dodaju i pišu:

'Kako je nedvojbeno da Gradska Uprava i Uprava Zagrebačkog holdinga izbjegavaju i najmanju pisanu komunikaciju, kakva je uobičajena u poslovnom svijetu, donijeli smo odluku da, s ciljem zaštite interesa članica Grupe, pokrenemo ovrhu'.

druga strana

Holding za tportal: Komuniciramo sa svim dobavljačima, a dugove smo naslijedili

Na upit tportala je li Zagrebački Holding pod ovrhom C.I.O.S.a i REOME te o kojem iznosu dugovanja se radi, iz Holdinga poručuju kako komuniciraju sa svim dobavljačima, redovno posluju te podmiruju svoje obveze.

'Zbog naslijeđenih dugovanja, Zagrebački holding d.o.o je trenutačno u procesu refinanciranja i restrukturiranja, a sve u cilju dugoročne stabilizacije financijskog poslovanja', priopćili su nam. 

Dodaju kako su njihovi dobavljači upoznati s rokovima plaćanja sukladno terminskom planu izrađenom od strane stručnih službi Zagrebačkog holdinga d.o.o. 'Isporuka i kvaliteta svih usluga koje Zagrebački holding d.o.o pruža našim sugrađanima i dalje će se odvijati u kontinuitetu', poručuju. 

Ukupna potraživanja tvrtke CE-ZA-R d.o.o. na današnji dan iznose 11.307.372 kn bez obračunatih kamata, dok dospjela potraživanja iznose 8.492.384 kn (također bez obračunatih kamata) na koji iznos je danas, putem odvjetničkog ureda i pokrenuta ovrha.

'Konačno, jedini zaključak koji možemo izvesti iz ovakvog postupanja Gradske uprave, kako bivše tako i sadašnje Uprave Zagrebačkog holdinga, jest taj da smo se očito obraćali na krivu adresu. Naime, iz priopćenja bivšeg člana Uprave Zagrebačkog holdinga gospodina Ante Samodola proizlazi da za odgovore na naše dopise i ponude - očito nisu imali vremena,  što je i razumljivo s obzirom da ih je „gradonačelnik svemira„ Dario Juričan, poznat po želji da postane Milan Bandić – gradonačelnik, vodio na sastanke kod uvažene saborske zastupnice Sandre Benčić', zaključuju u C.I.O.S.-u. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!