kritike s pantovčaka

Butković: Predsjednik je iznio difamacije i ružno je govorio o ministrima

04.07.2023 u 16:40

Bionic
Reading

U utorak je održan koalicijski sastanak HDZ-a i partnera. Izjavu nakon sastanka dao je ministar Oleg Butković koji je kazao da je koalicija je stabilna

Osvrnuo se i na stanje u VSOA-i i konferenciju za medije predsjednika RH Zorana Milanovića.

“Predsjednik je iznio difamacije i ružno je govorio o ministrima, ali mi smatramo da je predloženi kandidat čovjek koji ima sve reference, stabilan je i dobar je i mislimo da bi predsjednik to trebao prihvatiti”, rekao je Butković, prenosi N1.

Kaže da je čelno mjesto u VSOA-i bitno i da treba naći rješenje. 'Treba razgovarati o čovjeku i njegovim referencama. Na predsjedniku je hoće li to prihvatiti ili neće.'

Dodao je da treba naći rješenje da VSOA funkcionira.

Premijer Andrej Plenković je rekao da nacionalna sigurnost nije ugrožena, a Milanović je rekao da je ona kompromitirana.

'Ništa nije kompromitirano ni ugroženo. Treba riješiti pitanje čelnog mjesta, postoji kandidat, postoji kandidat, predsjednik se s tim nije usuglasio', kaže Butković.

Osvrnuo se i na stanje u HEP-u.

'Mi smo kad je situacija s plinom bila takva da je cijena bila 230 eura, htjeli smo intervenirati da budemo sigurni da ćemo imati dovoljno plina. Vlada je regulatorno reagirala i zaštitili smo 200 tisuća kućanstava. Mi smo tako osigurali da kad je velika cijena plina, da se odredi cijena po kojoj će Ina propustiti plin HEP-u po cijeni od 41 eurpo po megavat satu. U tom smislu nema govora je HEP bilo što izgubio.

Kasnije se dogodilo da je bila blaga zima i da je pala cijena plina. Sad imamo situaciju da postoje viškovi plina i da treba dodatno regulirati to pitanje i to će Vlada učiniti u četvrtak na sjednici i time će se to pitanje zatvoriti', kazao je ministar Butković.