zasad nije zabrinut, ali...

Jandroković o mukama s većinom: 'Ako se netko razboli, nećemo glasovati'

05.09.2018 u 12:00

Bionic
Reading

Što se nas tiče, stanje je stabilno i nastavljamo s radom, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković novinarima nakon sastanka u Banskim dvorima s premijerom Andrejom Plenkovićem i Brankom Bačićem, predsjednikom Kluba zastupnika HDZ-a i poručio novinarima da to također pitaju i koalicijske partnere s kojima će se održati sastanak u podne

'Vladajuća većina nastavlja normalno raditi bez obzira ima li 77 ili 76 zastupnika, a HDZ je spreman na sve scenarije, što uključuje i izbore', rekao je Jandroković.

Dodao je kako su na vlasti skoro dvije godine. Podsjetio je kako su prvo bili u koaliciji s Mostom i imali preko 80 zastupnika vladajuće većine te da je to bilo, kako je rekao, najnestabilnije razdoblje.

'Nakon toga imali smo 78 mjesta i radili smo normalno, pa 77 nakon odlaska kolege Zekanovića, šest mjeseci bez ikakvih potresa. Manje je važno hoće li nas biti 76 ili 77, mi imamo svoje zadane ciljeve politike koje provodimo', dodao je.

Na pitanje novinara kako će većina funkcionirati 'kad se netko razboli' odgovorio je: 'Ako se netko razboli nećemo glasovati'.

'Čak i da ode jedan zastupnik, i dalje imamo vladajuću većinu, pa ne treba nagađati o izborima, ali je jasna poruka premijera Plenkovića da smo spremni na sve scenarije i ne bojimo se ničega', poručio je Jandroković.

  • +8
Gordan Jandroković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Uvijek su u stanju pripravnosti, dodao je, najveći po rezultatima na parlamentarnim izborima kao i na izborima za lokalna tijela vlasti.

'Financijski smo konsolidirani, napravili smo novu organizaciju središnjice, ojačali suradnju sa županijskim organizacijama, dakle naša transformacija iz regularnog u izborno stanje traje jedan dan', ustvrdio je Jandroković, koji obnaša i dužnost glavnog tajnika HDZ-a.