RASKOL NARODNJAKA

Burno u zadarskom HNS-u, intervenirala policija

12.12.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Nesuglasice i podijeljenost u zadarskom HNS-u kulminirali se sinoć na Izbornoj skupštini na kojoj je izbio skandal.

Predrag Šarić je odustao od kandidature za predsjednika podružnice iako je skupio dovoljan broj glasova delegata. Vodstvo stranke prozvao je za jednoumlje te je iskazao svoje nezadovoljstvo radom stranke.

Novinarima je rekao kako ga se željelo izgurati iz utrke za predsjednika stranke. Na pitanje je li došlo do raskola u stranci, Šarić je rekao da je do podjele došlo još prije godinu i pol dana.

‘Kap koja je prelila čašu je način na koji se pokušalo spriječiti prikupljanje potpisa za moju kandidaturi. Ljudi su se na različite načine pozivali, zvali na razgovor, ispitivali jesu li i kome su dali potpis. Sve je bilo pripremljeno da se blokira moja kandidatura'. kazao je Šarić.

Tako je jedini kandidat za predsjednika poduzetnik Joško Mikelić izabran ze čelnog čovjeka zadarske podružnice HNS-a koji je naglasio kako će poraditi na vraćanju elana i zdravog života stranci.

Šarićev istup uslijedio je nakon prekida Skupštine kojeg je izazvao nezadovoljni član stranke Boris Perović koji je naglasio kako će poraditi na vraćanju elana i zdravog života stranci.

Na samom mom početku sjednice Perović se ustao sa mjesta te predstavnicima medija podijelio svoj zahtjev sudu časti HNS-a da se sankcioniraju predsjednica Županijske podružnice Vesna Sabolić te Ljiljana Klarin,Rosanda Sertić i Joško Mikelić koje je prozvao za stranačku korupciju. Naveo je i kako su njegove funkcije, koordinator za mjesne odbore grada, član predsjedništva i tajnik ogranka Arbanasi protuustavno napadnute. Nakon što je zamoljen da se udalji, a to nije učinio, sjednica je prekinuta te pozvana policija koja je Perovića udaljila iz stranačkih prostorija.