PROMET PREKO GRAČACA

Bura zatvorila cestu od Sv. Roka do Maslenice

22.04.2009 u 08:55

Bionic
Reading

Zbog jake bure dionica autoceste A 1, između Svetog Roka i Maslenice prohodna je samo za osobna vozila. Ostali voze obilazno preko Gračaca, javlja Hrvatski autoklub

ZAGREB - Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Lici, Dalmaciji i Slavoniji, te na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D 8) zbog mogućh odrona.

Zbog radova na riječkoj obilaznici od 8,30 do 15 sati dionica Diračje-Škurinje bit će otvorena samo u smjeru Zagreba. Zatvoren je i ulazni krak na čvoru Diračje u smjeru Zagreba.

Za sav promet zatvorene su dionice Istarskog ipsilona: Vodnjan-Pula i Rogovići-Ivoli danas do 12 sati).

Na autocesti A 1, zbog radova vozi se dvosmjerno, jednom stranom kolnika na nekoliko dionica, između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Zagrebačkom obilaznicom, između čvorova Buzin i Lučko, od 25. do 27. km, zbog radova prometuje se dvosmjerno, samo južnom stranom kolnika.

Zbog radova na naplatnim postajama Lučko, na ulazu i izlazu s autoceste smanjen je broj naplatnih kućica, te su mogući zastoji (do 22. travnja).

U Korenici, upozorava se vozače, potreban je dodatan oprez zbog radova na obnovi kolnika.

Do 30. travnja, zbog radova na mostu Rogotin prometuje se usporeno jednim prometnim trakom.

Zbog sanacije tunela Žutica na D 1, zatvorena je dionica između Đurmanca i Podgore Krapinske. Obilazak za osobna vozila: ŽC 2098 od Đurmanca do križanja s državnom cestom D 207 u Krapini do D 1. Obilazak za teretna vozila do 3,40 m širine i 4,40 m visine, autocestom A 2 do D 1. Obilazak za teretna vozila šira od 3,40 m i viša od 4,40 m preko drugih graničnih prijelaza.

Do 30. travnja, za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 22, Novi Marof-Možđenec-Sudovec. Iz Novog Marofa prema Križevcima, vozi se obilazno državnom cestom D 3 do Breznice-županijskom cestom Breznica-Visoko-Sudovec-D 22 i obrnuto.

Do 9. svibnja, zbog izgradnje kružnog toka na državnoj cesti D 212 u Zmajevcu, dionica državne ceste između Batine i Zmajevca, bit će zatvorena za sav promet. U mjestu Zmajevac promet će biti reguliran semaforima, a vozit će se obilaznom županijskom cestom ŽC 4259.

Do 15. lipnja za sav promet bit će zatvorena državna cesta D 35 na dionici Novi Golubovec-Švaljkovec (preko Veternice). Obilazak je: Novi Golubovec-Zlatar-Zlatar Bistrica-Hum Lug-Švaljkovec-Krapina ili Zabok.

Do 1. srpnja, zbog izgradnje velikogoričke obilaznice vrijedi posebna regulacija prometa na dionici ceste D 30, Žažina-Velika Gorica i na prilaznoj cesti zračnoj luci Pleso.

Za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 102, Malinska-Krk, od križanja s državnom cestom D 104 do ulaza u mjesto Krk. Obilazak je lokalnim cestama.

Do 28. travnja, od 8 do 18 sati (uključujući i vikend) zbog razminiranja, dionica državne ceste D 57 Nijemci-Podgrađe bit će povremeno zatvarana za promet. Cesta će za promet biti zatvorena po 45 minuta, a 15 minuta će biti otvorena za promet.

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je izlaz teretnih vozila.

Na GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova.

Trajekti plove redovito.