ZIMA POKAZALA ZUBE

Bura i snijeg otežavaju promet

  • Autor: HIna/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 23.01.2011 10:38
  • Objavljeno 23.01.2011 u 10:36
tportal

Izvor: Corbis / Autor: corbis

Zbog slabljenja bure otvorena je Jadranska magistrala D 8 između Bakra i Senja za sve skupine vozila, a i dalje su zatvorene za sve skupine vozila autocesta A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, državne ceste D 1 Udbina- Gračac, D 54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D 8) između Senja i Svete Marije Magdalene i D 506 Dobroselo-Mazin, javlja Hrvatski autoklub u nedjelju ujutro

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, u oba smjera na dionici Kikovica-Delnice zabrana je prometovanja za teretna vozila teža od 3,5t, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama, zbog bure.

Paškim mostom na snazi je zabrana za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, kombi vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg otežava promet u Gorskom kotaru, Lici, te u mjestimice u Dalmaciji i Slavoniji. Zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je i poledica u unutrašnjost, ali i u Dalmaciji, osobito na dionici autoceste A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.

Zbog bure i snijega nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na relacijama iz unutrašnjosti prema Rijeci i obrnuto. Prema Dalmaciji i obrnuto, obilazak za sva vozila je od čvora Sveti Rok (A 1), državnim cestama D 50 i D 27, preko Gračaca, Obrovca i Karina.

Državna cesta Gospić-Karlobag (D 25) otvorena je samo za osobna vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog loših vremenskih prilika u prekidu su trajektne linije Supetar-Split (prema Braču), Prizna-Žigljen (prema Pagu), Jablanac-Mišnjak (prema Rabu ) i Brestova-Porozina (prema Cresu), te katamaranske s Malog Lošinja i Paga. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi