ilegalni migranti

Bulj traži angažiranje vojske na granicama: Hrvatska je kao 'Alisa u zemlji čudesa'

11.09.2020 u 11:29

Bionic
Reading

Zastupnik Mosta Miro Bulj zatražio je u petak upućivanje vojske na granice kako bi se lokalno stanovništvo u pograničnom području zaštitilo od ilegalnih migranata koji ih napadaju i uništavaju im imovinu, dok je predsjednika Sabora pozvao da omogući saborsku raspravu o toj temi

"Pozivam Vladu da otvori oči i omogući da Hrvatska bude sigurna država, a ne da se dodvorava njemačkoj kancelarki Angeli Merkel i njezinoj politici otvorenih vrata za migrante, koja se pokazala pogrešnom", rekao je Bulj na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Upozorio je da će Hrvatska imati ogromne štete od ilegalnih migranata i ljude koji u strahu žive u pograničnim područjima koji su, kako je rekao, zaboravljeni.

Podsjetio je kako je Slovenija donijela odluku da će vojska pomagati slovenskoj policiji na granici uvodeći dronove i helikoptere te jače represivne mjere nego do sada.

Hrvatska kao "Alisa u zemlji čudesa"

Također je naveo da je austrijski kancelar Sebastijan Kurz prije nekoliko dana izjavio da je bila pogrešna politika otvorenih vrata prema ilegalnim migrantima, a cijelo to vrijeme se hrvatska Vlada ponaša kao "Alisa u zemlji čudesa" zatvorenih očiju.