lex agrokor

Bulj protiv Vlade: Moju ruku za vraćanje gazdinih dugova nećete imati

26.03.2017 u 19:03

Bionic
Reading

Nakon najave da se priprema zakon kojim bi se pomoglo 'sistemski važnim' kompanijama, na Facebooku se oglasio i Miro Bulj

Za takav zakonski prijedlog, poručio je Bulj, Vlada njegovu ruku neće imati.

'Koji je to Ustav, zakon, pravo, pravda po Bogu ili čovjeku da se tajkunima zakonski omogući iz državnog proračuna plaćanje dugova iznad milijarde eura. Umjesto da im se oduzme kompletna imovina te ih se procesuira zajedno političkim elitama koje su im dopustile da drže cijeli narod i državu za vrat, napisao je Bulj.

'Tko će platiti dug sirotinji, blagajnicama, dobavljačima, malim poduzetnicima koje su te iste gazde uništili i bacili na ulice? Zadivljujući je čvrst stav oporbe koja je glasna protiv ovog prijedloga. Da su tako hrabri bili dok su bili na vlasti, zastupnici vladajuće većine, ministri danas ne bi imali ovoliki problem. Međutim, tada su kukavički glasno šutjeli pred svojim vođama i tako su gazdama držali vriću dok su u njih tovarili novac', poručuje Bulj.

Podsjetimo, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić u petak je najavila zakonski prijedlog kojim bi država pomogla kompanijama koje imaju više o 8.000 zaposlenih i više od milijardu eura duga. Takav zakonski prijedlog odmah je prozvan 'Lex Agrokor'.