pressica u splitu

Bulj: Drago mi je što Milanović napokon ponavlja ono što sam ja cijelo vrijeme govorio o ulozi Pupovca

31.03.2021 u 13:49

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj je u srijedu izjavio kako mu je drago što predsjednik Republike Zoran Milanović sad govori o hrvatskom pravosuđu i predsjedniku SNV-a Miloradu Pupovcu ono što je on ranije govorio i bio izvrgavan napadima

"Meni je drago što Zoran Milanović ponavlja napokon ono što sam ja cijelo vrijeme govorio o ulozi Milorada Pupovca koji je 'žetončić' Andreja Plenkovića", rekao je Bulj novinarima u Splitu.

Podsjetio je kako je on davno govorio o Pupovcu ovo što sad govori Milanović za čiju komunikaciju će, kako je rekao, možda netko kazati da nije primjerena, ali i dodao da je vrijeme "da se sve pretrese i kaže u lice ono što se ima reći".

Bulj je ocijenio i da je Milorad Pupovac "etnobiznismen koji zastupa sebe i svoj biznis", a ne ljude srpske nacionalnosti.

Osobno, kaže, živi u selu gdje su ljudi srpske nacionalnosti koji su, po njemu, politički Hrvati te upozorio da na pravoslavnom groblju u Sinju nema pristupnog puta.

"Milorada Pupovca i njegove trabante iz SNV-a koji su plaćeni iz državnog proračunana i njegovih srpskih 'Novosti' koje su također plaćene iz državnog proračuna nikad nije zainteresiralo pitanje pristupnog puta do pravoslavnog groblja svetog Petra, a ja o tomu govorim godinama", rekao je Bulj.

Bulj za sebe kaže da je bio napadan u vezi s izjavama o stanju u pravosuđu o kojemu sad govori i predsjednik Milanović.

"Zoran Milanović je shvatio da je sustav pravosuđa u velikim problemima i da je to Vladimir Šeks davno uzurpirao, da je udbaško-kosovska hobotnica ustrojila to što imamo i da je Šeks glava hobotnice hrvatskog pravosuđa, a najveći problem pravosuđa Đuro Sessa", ustvrdio je Bulj.

Dodao je kako smatra da je dobro javno otvoriti pitanje pravosuđa.

"U brojnim stvarima se ne slažem s predsjednikom Milanovićem, ali dobro je da otvori pitanja koja treba javno kazati i o kojima sam ja ranije govorio pa me se prikazivalo kao nacionalistu", ustvrdio je.

Istaknuo je i kako je Milanović predsjednik Republike s dobivenih više od milijun glasova, te da s te pozicije "mora imati način ukazivanja na probleme".