nema stabilizacije

Buknulo novo žarište u Vojvodini; 80 stanovnika već u bolnici

14.07.2020 u 09:50

Bionic
Reading

Srijemska Mitrovica postalo je novo žarište, kaže pokrajinski tajnik za zdravstvo Zoran Gojković. U tamošnjoj bolnici smješteno je oko 80 oboljelih od covid-19

Gojković je kazao da se na teritoriju Vojvodine u posljednjih pet do sedam dana bilježi između 110 i 120 novih slučajeva koronavirusa, javlja B92.

'Nema stabilizacije, zbog svega što se događalo prethodnih tjedan dana, očekujemo povećanje broja oboljelih', rekao je Gojković za TV Pink.

On je naveo da su kapaciteti bolnica u Vojvodini u najvećoj meri popunjeni i da se u Kliničkom centru Vojvodine trenutno liječi 219 pacijenata, 19 je na respiratoru te stalno stižu novi.

Dodao je da su popunjeni i kapaciteti Opće bolnice Pančevo i covid centra u Vrbasu, kao i da se pojavilo novo žaršiste u Srijemskoj Mitrovici, gdje je, kako je rekao, hospitalizirano oko 80 inficiranih virusom korona.

Naglasio je da se povećava broj zaraženih u svim gradovima Vojvodine, a da kritičan broj oboljelih imaju Ruma, Subotica i Plandište, dok je uvjerljivo najviše inficiranih u Novom Sadu.

Gojković je kazao da su kliničke slike oboljelih izrazito teške i da gotovo svi pacijenti dolaze s teškim upalama pluća i da odmah zahtevaju terapiju kisikom.

'Moramo shvatiti da zdravstveni sustav neće moći izdržati, ako ne budemo smanjili broj pacijenta u bolnicama, a to jedino možemo ako se pridržavamo svih mjera', rekao je Gojković i dodao da je prevencija osnova liječenja koronavirusa.