PROPALI POKUŠAJ ŠVERCA

Bugarin te otac sa sinovima iz Pule pali s 27 kg heroina

06.10.2011 u 19:24

Bionic
Reading

Hrvatski državljani s prebivalištem u Puli, otac Imri Bajrami (56) i njegovi sinovi Džemalj (34) i Muhamed (31) te bugarski državljanin iz Sofije Emil Mitev (48) privedeni su danas u riječki Istražni zatvor zbog pokušaja šverca više od 27 kilograma heroina

Pali su u pulskoj zračnoj luci prilikom pokušaja primopredaje, a uz heroin, kod njih je pronađena i smjesa za miješanje. Tereti ih se za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, a zahtjev njihovih odvjetnika za određivanjem jamčevine nije prihvaćen. S obzirom da se radi o udruživanju radi počinjenja kaznenih djela, ovaj je predmet u domeni USKOK-a.

Policija je utvrdila da se četverac udružio početkom ove godine kako bi iz Bugarske i Makedonije dopremio veću količinu heroina koji je bio namijenjen za distribuciju na području Istre.

Uhićeni su nakon višemjesečne istrage, a sudac Valentin Ivanetić odredio im je mjesec dana pritvora zbog opasnosti od počinjenja kaznenog djela, utjecaja na svjedoke, teških okolnosti djela i, u slučaju Bugarina, pokušaja bijega.