SINDIKALIST FRAPIRAN

Bruno Orešar i pravomoćno oslobođen za slučaj Jadrankamen

Bionic
Reading

Županijski sud u Splitu potvrdio je presudu suca Dinka Mešina kojom su Bruno Orešar, Tomislav Marčić, Ivica Dominis i Miroslava Lepčina oslobođeni optužbi za izvlačenje 1,5 milijuna kuna iz bračkog Jadrankamena. Time je oslobađajuća presuda postala pravomoćna, javlja Slobodna Dalmacija

Tomislav Marčić teretio se da je kao predsjednik Uprave Jadrankamena potpisao fiktivni ugovor s Orešarom, direktorom društva Gaia i predsjednikom NO-a Jadrankamena, o uslugama promidžbe koje nikada nisu izvršene, a Jadrankamen je oštećen za pola milijuna kuna.

Marčić i Lepčina, direktorica društva Trgovina nekretnina, teretili su se za fiktivni ugovor za poslove konzaltinga, posredništva i promidžbe kojim je Jadrankamen oštećen za 187.000 kuna. Nadalje, Ivica Dominis, kao predsjednik Uprave Jadrankamena, i Orešar, kao predsjednik Uprave Orbis holdinga, teretili su se za fiktivni ugovor na štetu svoje tvrtke u iznosu od 870.000 kuna.

Optuženi su tvrdili da usluge zaista obavljene, a dva sudska vještaka usuglasila su se da štete nije bilo. Tonči Drpić, predsjednik sindikata Jadrankamena, rekao je za Slobodnu Dalmaciju da je 'frapiran' i da 'nema komentara'.

Više o ovom slučaju možete pročitati ovdje