U SLUŽBI KONCESIONARA

Bruno Mazurkiewicz novi šef zračne luke u Zagrebu

12.02.2014 u 15:38

Bionic
Reading

Bruno Mazurkiewicz novi je direktor i predsjednik Upravnog odbora društva Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ), priopćeno je danas iz te tvrtke

U Upravnom odboru su i David Gabelica i Hulya Sofuoglu

Mazurkiewiczevo imenovanje stupa na snagu 14. veljače ove godine, a na mjestu direktora naslijedit će Gonzalvea de Cordouea koji se vraća u Pariz kako bi radio na drugom projektu tvrtke ADPM (Aéroports de Paris Management), a i dalje će kao savjetnik ostati zadužen za koordinaciju i nadzor nad poslovanjem Međunarodne zračne luke Zagreb, kaže se u priopćenju.

Dodaje se kako Bruno Mazurkiewicz ima dugogodišnje iskustvo u razvoju zračnih luka, a u MZLZ dolazi s pozicije direktora tvrtke ATOL (Airport Terminal Operations), koja je zajedničko ulaganje tvrtki ADPM (Aéroports de Paris Management) i AML (Airport of Mauritius Ltd), a bavi se upravljanjem međunarodnom zračnom lukom na Mauricijusu. Mazurkiewicz je tamo bio zadužen za razvoj, dizajn, izgradnju i poslovanje novog putničkog terminala.

Međunarodna zračna luka Zagreb je od 5. prosinca prošle godine započela s tridesetogodišnjom koncesijom nad zagrebačkom zračnom lukom, koja uključuje izgradnju novog putničkog terminala.

Osnivač i stopostotni vlasnik MZLZ-a je konzorcij ZAIC, čiji su pak dioničari tvrtke Aéroports de Paris Management, Bouygues Bâtiment International, TAV Airports, Viadukt, fond Marguerite te IFC.