KAMPANJA ZA IZBORE

Bruna Esih reklamira se na Instagramu, uz nju je i Barešićeva kći

26.08.2016 u 15:36

Bionic
Reading

Nestranačka kandidatkinja s HDZ-ove izborne liste u I. izbornoj jedinici Bruna Esih u kampanji, za razliku od većine kandidata koji love preferencijalne glasove, koristi oglase na Instagramu

'Problematiku kojom se bavim smatram nadstranačkom i od šireg nacionalnog interesa. Hrvatski narod očekuje da se nakon 26 godina rasprava o suočavanju s prošlošću napokon pojavi na dnevnom redu', poručuje Esih preko ove društvene mreže, koju političari rijetko koriste. Naime, najčešće plaćaju oglašavanje na Facebooku, nešto rjeđe na Twitteru.

Predsjednica Udruge Hrvatski križni put i znanstvena novakinja na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar, koja je nekoliko puta bila izaslanica predsjednice Republike na komemoracijama žrtvama komunizma, svoj politički angažman temelji na suočavanju s prošlosti te ne voli kada se to naziva lustracijom.


Iako to nije tema koja bi previše zanimala mlade glasače, Esih upravo cilja na njih.

'Eto, moderna sam i želim pratiti sve što mladi prate jer ova tema ne bi smjela ostati na starijoj populaciji', kazala je za tportal.

Podršku joj je dala i Andrea-Jelena Barešić, kći hrvatskog političkog imigranta Mire Barešića, koji je bio zatvoren zbog ubojstva jugoslavenskog veleposlanika u Švedskoj Vladimira Rolovića. Barešić je poginuo pod nerazjašnjenim okolnostima na bojišnici na samom početku Domovinskog rata.

Esih kaže kako ima dosta ponuda te da će joj sličnu podršku dati još neke osobe, no da čeka da se 'kampanja zahukta'.