do 26. travnja

Broj zaraženih ne pada; stroge mjere kao i nastava na daljinu ostaju u Primorsko-goranskoj županiji: U subotu započinje cijepljenje prosvjetnih djelatnika

16.04.2021 u 12:26

Bionic
Reading

U Primorsko-goranskoj županiji strože epidemijske mjere, koje su uvedene početkom tjedna, ostaju na snazi do 26. travnja, a osnovne i srednje škole, kojima je osnivač županija, i sljedećeg će tjedna održavati nastavu na daljinu, rečeno je u petak na konferenciji za novinare

Osnovne i srednje škole, kojima je županija osnivač, nastavit će s mjerama te će do kraja sljedećeg tjedna imati C model nastave na daljinu, dok će osnovne škole Grada Rijeke održavati razrednu nastavu po A modelu, a predmetnu nastavu po C modelu.

Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Mladen Šćulac rekao je da se do 26. travnja nastavlja s primjenom važećih mjera, kako je i planirano, jer broj oboljelih nije značajnije smanjen.

Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović ocijenio je da je situacija zahtjevna, nastavlja se cijepljenje građana, a u subotu počinje procijepljivanje prosvjetnih djelatnika u županiji.

Prvom dozom do sada su cijepljene 41.894 osobe ili 15 posto stanovnika županije, što je bolje od državnog prosjeka, a drugom dozom cijepljeno je 8395 osoba.

Pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić najavila je da će županijski stožer uputiti Nacionalnom stožeru prijedlog definiranja skupine pokazatelja na osnovi kojih bi se moglo uspoređivati epidemiološku situaciju među županijama i donositi protuepidemijske mjere.

Pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin rekla je da je prošlog tjedna na koronavirus bilo pozitivno 135 učenika, u samoizolaciji ih je 215, dok je pozitivan nalaz imalo 14 nastavnika.

Broj učenika pozitivnih na koronavirus se smanjuje pa je ocijenjeno da mjere imaju učinka, potkraj idućeg tjedna, ovisno o situaciji, bit će donesena nova odluka o održavanju nastave, najavila je Edita Stilin.

U Primorsko-goranskoj županiji od 12. travnja su na snazi nove, strože epidemiološke mjere, koje obuhvaćaju zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja, obustavu rada trgovina u kojima se prodaje obuća i odjeća, obustavu rada ugostiteljskih objekata, itd.

U županiji je u posljednja 24 sata potvrđena zaraza koronavirusom kod 323 osobe, a aktivno je 3229 slučajeva. Na liječenju je 197 osoba, uz pomoć respiratora skrbi se o 10 osoba, a umrlo je šest osoba.