KLAUZURA U FRANKFURTU

Brkić poziva iseljenike da ruše SDP, nudi im ministarstvo

15.07.2015 u 11:58

Bionic
Reading

U Hrvatskom centru u Frankfurtu jučer je održana Klauzura Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za Njemačku na kojoj je glavni tajnik Milijan Brkić pozvao hrvatske iseljenike da im pomognu rušiti Milanovićevu vladu, a zauzvrat im je obećao ministarstvo za Hrvate izvan Hrvatske

Na Klauzuri su, osim Milijana Brkića, bili i saborski zastupnici -Ivan Šuker i Ante Babić (predsjednik HDZ-ova Odbora za iseljeništvo),tajnica HDZ-a za iseljeništvo Margareta Mađerić te osamdesetakpredstavnika koordinacija i ogranaka HDZ-a iz Njemačke, objavio je HDZna službenoj web stranici.

Glavni tajnik Brkić u svom govoru istaknuo je iznimnu važnost hrvatskogiseljeništva za boljitak domovine, zahvalio se iseljenicima u Njemačkojza golemu potporu kandidatkinji HDZ-a na predsjedničkim izborima, avjeruje da će tako će biti i na parlamentarnim - jer 'budućnost Hrvatskeje u pitanju'.

'Od hrvatskog iseljeništva očekujemo da i na ovim parlamentarnimizborima - za koje još ne znamo kada će biti - iziđu i svojim glasovimasruše nesposobnu Milanovićevu vladu! U mandatu ove vlade iz Hrvatske seiselilo više od 100 tisuća ljudi, smanjuje se broj zaposlenih i povećavabroj nezaposlenih. A 300 tisuća građana je blokirano! SDP se uspioposvađati sa svim slojevima društva: braniteljima, gospodarstvenicima,sindikatima, liječnicima, znanstvenicima… Da bi opstali na vlasti - nebiraju sredstva! Glavni njihov 'program' je - kako napasti i ocrnitiHDZ. Pritom se služe metodama podmetanja, laganja, izazivanju sukoba…' poručio je Brkić okupljenim iseljenicima.

Naglasio je licemjerje u kojem SDP koristi u predizborne svrhe ime Franje Tuđmana'iako su ga sve donedavno proglašavali i ovakvim i onakvim'. Njihovolicemjerstvo, smatra Brkić, vidljivo je i kod promjene stava o izgradnjiPelješkog mosta. 'Da dobije poneki glas više, SDP bi taj most nazvao ipo pokojnom ministru obrane Gojku Šušku!' rekao je. Brkić jedodao da je golema povijesna uloga hrvatskog iseljeništva u obrani istvaranju Hrvatske. Poručio je da će HDZ, kada dođe na vlast, uklonitiadministrativne i gospodarske zapreke za povratak iseljenika i omogućitiim da investiraju u svoju domovinu.

Najavio je da će HDZ osnovati ministarstvo za Hrvate izvan Hrvatske teimplementirati program mjera kojima će se zaustaviti egzodus.

'Ne smijemo dopustiti gašenje naših ognjišta - ni u Hrvatskoj ni u BiH.Moramo sve učiniti da se ne iseljavaju i mladi i njihove obitelji -kojima premijer Milanović poručuje da je najbolje da se odsele u zapadnuEuropu. Što očekivati od takvog premijera i njegove koalicije - koju minazivamo 'Koalicijom do posljednjeg daha'?! Ili 'Koalicija doposljednje plaće'. Oni će, zbog svojih interesa, odgađati izbore - doklegod budu mogli. Upravo to najbolje govori o njihovoj 'brizi' zadržavu!' zaključio je Brkić, objavili su na web stranicama HDZ-a.

O pripremama za pobjedu i motiviranju članstva, govorili su saborniciIvan Šuker i Ante Babić, tajnik Koordinacije HDZ-a Srednje Njemačke (ičlan Središnjeg odbora HDZ-a) Franjo Akmadža, predsjednici koordinacijaHDZ-a - dr. Veselko Jovanović (Sjeverna-Rajna Westfalia), Mile Baričević(Baden-Württemberg) i Ivan Šokić (Bavarska). Moderator je biopredsjednik Ogranka HDZ-a Frankfurt (i član Nacionalnog vijeća) IvanSablić.