'nisu ukras'

Brkić o uklanjanju bista s Pantovčaka: Milanović je minorizirao i odbacio povijest Hrvata

11.03.2020 u 10:53

Bionic
Reading

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić poručio je u srijedu da je predsjednik Republike Zoran Milanović uklanjanjem svih bista hrvatskih povijesnih velikana iz Ureda predsjednika minorizirao i odbacio povijest Hrvata

"Naši hrvatski velikani nisu samo biste i ukras na Pantovčaku nego su simbol ljubavi, žrtvovanja i borbe za Hrvatsku. Zoran Milanović je svojim djelom minorizirao i odbacio povijest Hrvata i svi oni koji o tome šute čine to isto", napisao je Brkić na svom facebook profilu.

Iz povijesnog iskustva moramo naučiti slijediti vizije najvećih zagovornika Hrvatske te odlučno i javno osuditi one koji svojim djelima pokazuju kako ne poštuju hrvatsku povijest. Jedna je zemlja Hrvatska, jedna je njena povijest, jedan je hrvatski narod. To nitko ne može izbrisati, s bistama ili bez njih, a oni koji ih uklanjaju zapravo najviše govore o sebi samima i njihovom odnosu prema tim velikanima, ocijenio je Brkić.

Dosadašnji zamjenik predsjednika HDZ-a, koji je na unutarstranačkim izborima kandidat za potpredsjednika stranke, posebno je zamjerio Milanoviću što je iz Ureda predsjednika uklonio bistu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Bez Tuđmana, uvjeren sam, ne bi bilo moderne države Hrvatske. Tim činom je Milanović jasno poručio kako nije predsjednik svih građana nego samo onih kojima je u predizborno vrijeme obećao uklanjanje bisti s Pantovčaka, ustvrdio je Brkić.

"Danas u suverenoj demokratskoj državi, koju baštinimo zahvaljujući Tuđmanu i hrvatskim braniteljima, trebamo jasno zauzeti stav o našim temeljnim vrijednostima i povijesnim veličinama", poručuje Brkić na facebooku.