šef laburista

Bregovac: HDZ regionalni razvoj Hrvatske sveo na lakrdiju, novac iz državnog proračuna dodjeljuje se većinom tamo gdje stoluju HDZ-ovi šerifi

12.05.2020 u 10:56

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskih laburista David Bregovac poručio je u utorak da je HDZ dodjelom većine proračunskog novca županijama, gradovima i općinama "gdje stoluju HDZ-ovi šerifi" regionalni razvoj Hrvatske sveo na lakrdiju

Bregovac u priopćenju kaže da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a samo dvjema odlukama od 22. travnja ove godine, pod programima podrške brdsko-planinskih područja i održivog razvoja lokalnih zajednica, dodijelilo nešto više od 84 milijuna kuna, a od toga je više od 60 milijuna kuna dodijeljeno županijama, gradovima i općinama "gdje stoluju HDZ-ovi šerifi".

"Ovime je HDZ regionalni razvoj Hrvatske sveo na lakrdiju. Pokazali su da im je i dalje apsolutni cilj punjenje vlastitih džepova i plaćanje lokalnih pijuna za skupljanje glasova, širenje lažne slike o 'brižnosti' HDZ-a kako bi maskirali korupciju", tvrdi Bregovac, koji je i načelnik općine Fužine. Čelnik laburista drži da se sličan princip razbacivanja novaca poreznih obveznika proteže kroz sva ministarstva, osim u projektima kroz koje se želi prezentirati sila HDZ-a, kako bi se umanjio značaj bilo koje druge, njima "neprijateljske", stranke.

"Za veće projekte, gdje se dodjeljuje novac iz EU-ovih fondova administrativno se 'kolje' sve jedinice lokalne samouprave koje nisu pod istim HDZ-ovim šeširom. Odugovlače se isplate na različite načine i umanjuje mogućnost ravnomjernog napretka po regijama kako bi cijela Hrvatska mogla prosperirati", navodi Bregovac.