BURNO U SPLITU

Brbić potvrdio sukob Krstičevića i Krešića, ali kaže: Nema drame!

12.02.2013 u 12:25

Bionic
Reading

Nakon sukoba trenera Miše Krstičevića i sportskog direktora Sergija Krešića, kome je i osobno svjedočio, predsjednik Hajduka Marin Brbić odlučio je stati na loptu i primiriti strasti.

Sukob na reaciji Krstičević – Krešić prijeti da razbije unutarnji mir, toliko potreban Hajduku pred nastavak prvenstva. Nije ni čudo da predsjednik Marin Brbić pokušava stati na loptu i primiriti strasti. 'Nije to bilo ništa dramatično. Bio je to malo temperamentniji razgovor, znate kakvi smo mi Dalmatinci. Uvijek se govori povišenim tonovima, pa je tako bilo i u ovoj situaciji', rekao je za 24 sata Brbić i dodao kako je i njega izenadilo što je Krstičeviću pozlilo nakon sastanka.

'Trener je očito pod velikim pritiskom rezultata, mada mu taj pritisak ne stvaramo mi u upravi, nego ga stvara Hajduk kao klub, kao ime. Nije jednostavno sjediti na klupi Hajduka, samo ime stvara pritisak i želju da se postigne što bolji rezultat. Naravno da mi je žao što je treneru pozlilo, vjerujem da će se brzo oporaviti i da će normalno nastaviti raditi s momčadi' dodao je Brbić, koji je želio demantirati informaciju kako je cijeli spor nastao oko toga jesu li on i sportski direktor Krešić odobrili da se iz druge momčadi angažira zadnji vezni Zoran Plazonić.

'Nije fer momka stavljati u takav kontekst. Istina je da ga je trener tražio i mi smo to odobrili. Tako da su neutemeljene špekulacije da smo se oko toga posvađali' rekao je Brbić ne želeći otkriti detalje sastanka. 'Istina je da smo odlaskom Radoševića oslabljeni na toj poziciji, no on je jedini koji je s te pozicije otišao i smatrali smo kako nema potrebe tražiti dodatna rješenja, nismo u situaciji dovoditi igrače za koje nismo sigurni da bi nam bili pojačanja. Trener ima svoje prijedloge s kojima se mi nismo složili i to je sve što vam mogu reći na tu temu.' pojasnio je Brbić, koji za sada ne razmišlja o bilo kakvim sankcijama.

'Prenoćimo, jutro je uvijek pametnije od večeri. U klubu se zna hijerarhija i svi moraju znati da je Hajduk na prvom mjestu. Naravno, svatko ima svoj resor, svoje dužnosti i obaveze i sigurno da nisam sretan da se ovakve stvari događaju. No nećemo donositi odluke na prečac niti ćemo polemizirati preko medija.'