poznati voditelj

Branko Kockica vrijeđao i gađao oporbene vijećnice u Beogradu

24.08.2022 u 13:38

Bionic
Reading

Na konstitutivnoj sjednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica grada Beograda, gradski vijećnik iz redova Srpske napredne stranke Branislav Milićević verbalno je uvredama i vulgarnostima napao članice te komisije iz pokreta Ne davimo Beograd i koalicije MORAMO, a zatim ih i gađao dnevnim redom i materijalima za pripremu sjednice

Branislava Milićevića sjetit će se mnogi i u Hrvatskoj jer je u vrijeme Jugoslavije vodio poznatu dječju emisiju 'Kocka, kocka, kockica' pod umjetničkim imenom Branko Kockica. Djeci je u emisiji davao odgovore na brojna zanimljiva pitanja, a i učio ih je lijepom ponašanju. Prema posljednjim događanjima, čini se da je zaboravio vlastite lekcije.

'Prva sjednica Komisije za spomenike i imenovanje ulica i trgova krenula je skandalozno. Za predsjedajućeg je izabran Branislav Milićević (Branko Kockica) te je nakon zamjerke naše Olge Manojlović na proceduru rada gađao ju materijalima za dnevni red. Uskoro opširnije…', napisao je šef vijećničke grupe Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović, javlja N1.

U priopćenju, koje je ovim povodom objavila vijećnička grupa MORAMO, navodi se da je Milićević kao najstariji vijećnik predsjedao prvom sjednicom Komisije i bio je vidno iznerviran jer su tražili riječ i obrazlagali neslaganje s dnevnim redom i odlukama koje se nameću.

Pokazujući zgužvani materijal kojim ih je gađao vijećnik Srpske napredne stranke, članica Komisije Olga Manojlović Pintar je na sjednici izjavila da je ovo njegov odnos prema komisiji koja treba postavljati imena ulica i spomenika u Beogradu. 'Ovo ćemo sačuvati za muzej. Ovo je eksponat koji može prikazati Narodni muzej, tj. kako se odnosi član Komisije za spomenike i imenovanje ulica prema svojoj funkciji. O kako se odgovornom vijećniku radi', kazala je.

Na prvoj sjednici Komisije odlučuje se o imenovanju ulice koja je prvobitno trebala ponijeti ime Gamala Abdela Nasera povodom obilježavanja godišnjice samita Nesvrstanih. Nakon intervencije egipatskog veleposlanstva, tijekom posjeta egipatskog predsjednika Beogradu, prijedlog je promijenjen u Egipatska ulica.