VLADA JE KRIVA ZA SVE

'Branitelje se lovi kao zvjeri po svijetu'

18.02.2011 u 18:13

Bionic
Reading

Predsjednik Udruge hrvatskih vetarana i dragovoljaca Domovinskog rata, umirovljeni general Đuro Dečak izjavio je u povodu odluke Suda BiH kojom je dopustio izručenje hrvatskoga branitelja Tihomira Purde pravosudnim tijelima Srbije kako treba jasno prozvati odgovorne, a to je hrvatska vlada, koja je, kako je dodao, imala gotovo tri godine vremena da riješi to pitanje

'Vlada je imala tri godine da riješi to pitanje, a ne da se branitelje sada lovi kao zvijeri po svijetu. Oštro osuđujem nedosljednost naše politike', izjavio je Dečak u telefonskom razgovoru.

Smatra da bi vlada trebala povući hrvatskog veleposlanika iz Beograda i predati prosvjednu notu Veleposlanstvu Republike Srbije. 'Republika Srbija pljunula je u ruku pomirenja koju je hrvatski predsjednik Ivo Josipović pružio u dobroj vjeri', ocijenio je.

Sud BiH donio je danas odluku kojom je dopustio izručenje hrvatskoga branitelja Tihomira Purde pravosudnim tijelima Srbije. Glasnogovornica tog suda Selma Hadžić izjavila je kako je sud ocijenio da su ispunjene sve zakonske pretpostavke za Purdino izručenje pravosudnim tijelima Srbije koja ga terete za navodne ratne zločine nad nemoćnim osobama i zarobljenicima.