NEMA VIŠE PAROVA

Branimir Farkaš i Mirjana Posavec nova lica HRT-ova Dnevnika

13.03.2016 u 16:08

Bionic
Reading

Novo vodstvo HRT-a nastavlja s promjenama, pa tako nakon što su ovog tjedna promijenjeni urednici sva četiri HTV-ova kanala, od sutra ćemo i u središnjoj informativnoj emisiji – Dnevniku gledati nova/stara lica

Kako tportal neslužbeno doznaje, u Dnevniku tako više neće biti Sanje Mikleušević Pavić, Stipe Alfiera, Đurice Drobca i Zdravka Kleve, a na njihova mjesta stižu Branimir Farkaš i Mirjana Posavec, dok iz stare postave ostaje Marta Šimić Mrzlečki.

Osim promjene lica, Dnevnik od sutra više neće voditi voditeljski parovi, nego jedan voditelj. Iako se spekuliralo da bi se Dnevnik mogao vratiti na stari termin u 19:30, to se, barem zasad, neće dogoditi. Emisiju će ubuduće uređivati i Dražen Majić, Anja Konosić, Dijana Čović i Branko Nađvinski.

Dnevnik s voditeljskim parovima i početkom u 19 sati izdržao je tek nešto više od godinu dana, a staro vodstvo kuće u prosincu prošle godine pokrenulo je projekt 'Novi Dnevnik 2016.' prema kojem je središnja informativna emisija uz vizualni redizajn trebala doživjeti i bitne sadržajne promjene.

Na čelo tog projekta bio je postavljen Branko Nađvinski a što će biti s projektom sada biti, zasad je nepoznato kao što nije poznato ni što će  u budućnosti raditi Mikleušević Pavić, Alfier i Drobac.

Odlukom novoga programskog vodstva Hrvatske radiotelevizije Vijesti iz kulture od sutra će se, nakon dvogodišnje stanke, ponovno emitirati na HTV 1 poslije trećega Dnevnika. Emisiju će uređivati Zrinka Turalija Kurtak.