POKUŠAJ UBOJSTVA KOD ŠIBENIKA

Braću iz BIH izudarali letvom, kamenjem i čekićem

29.11.2009 u 15:58

Bionic
Reading

Nakon završene kriminalističke obrade zbog osnovane sumnje u pokušaj ubojstva u kontekstu zločina iz mržnje, policija je u nedjelju u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku privela Roka M. (22) i Marina P. (26), mladiće iz Perkovića koji su u petak u noćnim satima oko 22.15 sati bez povoda presreli, vrijeđali na nacionalnoj osnovi te potom brutalno pretukli dvojicu braće: Josipa (37) i Marka (25) M., državljane BiH iz mjesta Busovača

Bez novca za liječenje

U nedjelju u ranim jutarnjim satima, obojica braće, premda je Josip teško ozljeđen, na vlastitu su odgovornost napustili šibensku bolnicu zbog nemogućnosti daljnje i po njima skupe hospitalizacije koju nisu bili u mogućnosti platiti te je mlađi brat starijeg i teško ozlijeđenog polegao na sjedište Audija, nakon čega su u Strmici prešli granični prijelaz sa BiH

Noćni prepad dvojice pijanih mladića, dogodio se na županijskoj cesti u Perkoviću, gdje su nasilnici najprije Mercedesom prepriječili cestu braći iz Busovače. Kada su izašli iz Audija, nasilnici su ih, prema službenom navodu, premda ih od ranije nisu poznavali, počeli bezrazložno vrijeđati na nacionalnoj osnovi.

Nakon salvi uvreda krenuli su u otvoreni fizički napad, pri čemu su braću nemilosrdno pretukli šakama, drvenom letvom, kamenjem te naposlijetku čekićem. Okončanjem napada teško pretučena braća pozvala su policiju i Hitnu pomoć, koja ih je prevezla u šibensku Opću bolnicu gdje su liječnici u njihovoj obradi imali pune ruke posla. Naime, stariji od braće Josip, inače zidar i otac četvero djece, u napadu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Uz djelomičnu frakturu obje vilice, izbijeno mu je nekoliko zubi i dijagnosticirana teška ozljeda oka, kao i fraktura jagodične kosti. Njegov mlađi brat Marko u obračunu je imao 'više sreće', te je u sukobu s nasilnicima zaradio 'samo' posjekotinu na glavi u dužini od devet kirurških šavova, dok se jedan od napadača Roko P. također požalio na zadobijene lakše ozljede u vidu nastalih hematoma po tijelu.