sustav enter croatia

Božinović: Ulazak u Hrvatsku prijavilo je 4,4 milijuna stranaca, 89 posto su turisti

20.08.2020 u 11:48

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na sjednici Vlade kazao je kako je od pokretanja stranice Enter Croatia u Hrvatsku ušlo oko četiri milijuna turista. 'Stranci su nas percipirali kao sigurnu destinciju', dodao je

"Od pokretanja stranice Enter Croatia ukupno je dolazak prijavilo 4,371.964 osoba, a od toga ih je 89 posto kao razlog za putovanje naglasilo turistički", kazao je Božinović na sjednici Vlade, a prenosi N1. Božinović je dodao kako se ekonomski i društveni život odvija u uvjetima više-manje otvaranja te da su se obistinile najave znanstvenika da će na ljeto biti blaža klinička slika oboljelih od covida-19.

Ministar je nabrojao i glavne mjere koje je donio Stožer civilne zaštite RH, čiji je on ujedno i ravnatelj, te je naglasio i kako se redovito nadzire poštivanje tih mjera.

"Obavljeno je 61.846 nadzora i dato je pritom 1777 upozorenja, tako da se taj posao nastavlja i dalje", rekao je Božinović te naglasio da se mjere posebno odnose na one koji se vraćaju s mora. Dodao je i da bi se oni, bez obzira na to što su se pridržavali mjera, pri povratku s mora trebali smanjiti socijalne kontakte.