'u drugoj fazi'

Božinović: Moguće je da 'Za dom spremni' nestane s grba HOS-a

07.09.2017 u 19:50

Bionic
Reading

Premještanje HOS-ove ploče ne znači da se ustaški pozdrav 'za dom spremni' slobodno može koristiti svugdje osim u Jasenovcu, poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Najavio je mogućnost da sporni pozdrav ipak bude uklonjen s HOS-ove ploče

'Danas ploča više nije u Jasenovcu, a u drugoj fazi slijedi sveobuhvatno rješenje ovog pitanja', rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak u emisiji RTL Danas.

Odgovarajući na pitanje možemo li u toj drugoj fazi očekivati da sporni pozdrav nestane s grba HOS-a, Božinović je rekao: 'Moguće je, ali mi ćemo sačekati Vijeće za suočavanje s prošlošću da Vladi da preporuke na temelju kojih će ona napraviti sveobuhvatni zakonski prijedlog kojim će nastojati riješiti to pitanje'.

Komentirao je i pozdravljanje ustaškim pokličem na HOS-ovoj konferenciji za medije. 'Naši službenici nisu bili tamo jer ih nije nitko niti zvao. Ono što je njihov (policije) posao je da utvrde sve činjenice i oni na tom rade - što je rečeno i u kojem kontekstu. To je stvar policijskog posla, ja nisam gledao konferenciju i nisam šef policije', rekao je Božinović.