hrvatski ministar

Božinović kaže da pad projektila na Poljsku ima sigurnosne implikacije, a spomenuo je i pad drona u Zagrebu

16.11.2022 u 11:43

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, komentirao je pad projektila na Poljsku, a odgovorio je i na pitanje oko pada drona u Zagrebu, koji se dogodio u ožujku ove godine. Izražavamo solidarnost s poljskim narodom i izražavamo sućut obiteljima poginulih, rekao je ministar.

'U kontaktu smo sa saveznicima i prati se situacija. Ovaj događaj sigurno da ima sigurnosne implikacije i zahtijeva jedinstven pristup Saveznika i naravno da će i Hrvatska nastaviti pružati podršku Ukrajini i njezinu narodu. Ovo su sve negativni aspekti ruske invazije na Ukrajinu, a u ovom je trenutku najvažnije utvrditi sve činjenice do kojih je moguće doći', rekao je Božinović za N1.

Upitan je li ikad utvrđeno što je bilo s dronom koji je pao u Hrvatsku, Božinović je rekao da su nadležne institucije informirale javnost o svemu što je dotad bilo utvrđeno.

“Ja sigurno nisam adresa koja može javno iznositi neke nove činjenice. Ukoliko ih bude i kad procijene oni koji vode to istraživanje, onda će upoznati javnost”, rekao je ministar.