kompromitirajući dokumenti ili lažnjaci?

Šef Počasnog bleiburškog voda objavio navodne dokaze da je Milanović bio u Partiji, on uzvraća: To su krivotvorine iz kuhinje Vase Brkića i Vučića

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/Facebook Bože Vukušić

Nakon što je Bože Vukušić iz Počasnog bleiburškog voda na Facebooku objavio preslike navodnih dokumenata koji bi trebali dokazati da je ne samo otac Zorana Milanovića bio dulje u Komunističkoj partiji nego što to njegov sin tvrdi, već da je i sam predsjednički kandidat bio član te iste organizacije, oglasio se i prozvani Zoran Milanović koji tvrdi da je riječ o 'jeftinim krivotvorinama'

'Zoran Milanović je u debati za predsjedničke izbore na RTL-u 30. prosinca 2019., polemizirajući s Kolindom Grabar Kitarević o obiteljskom nasljeđu, izjavio da je njegov otac Stipe Milanović „još 1982.“ napustio Partiju i od tada praktički bio nepoćudan za jugo-komunistički režim. Međutim, partijski dosje Stipe Milanovića otkriva da to nije istina, već da je on Partiju napustio tek krajem 1988. te da je u to vrijeme bio jedan od direktora Centra za ekonomski razvoj grada Zagreba.

No, puno važnije od izgovorenih neistina jesu činjenice koje je Zoran Milanović tom prilikom prešutio. A one govore da je on sam bio član Partije od 1985. godine i da je, štoviše, u Partiju primljen za vrijeme služenja vojnog roka u Beogradu', napisao je Vukušić u petak poslijepodne na Facebooku. 

Vukušić je priložio fotografije navodnih dokumenata koji dokazuju njegove tvrdnje.

Koji sat kasnije na istoj se društvenoj mreži oglasio i sam Zoran Milanović koji tvrdi da je riječ o 'jeftinim krivotvorinama'.

  • +17
  • +14

Predizborni skup Zorana Milanovića u Zagrebu

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

'Vidim da se šire laži o meni, dokument koji je obična jeftina krivotvorina! To je dokaz povezanosti Vase Brkića i Aleksandra Vučića koji dobro surađuju pred svake izbore. Mogli su se u tvornici laži barem potruditi, malo su pobrkali datume. Nisam bio u toj organizaciji, moj otac je izašao iz nje davne 1983. Za mnoge HDZ-ove šefove ne moraju krivotvoriti takve dokumente, lako ih je pronaći', poručio je Milanović. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!