DRAMATIČNA SVADBA

Bosanskom pravašu prijetili smrću ako zapleše

28.08.2011 u 16:01

Bionic
Reading

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir prijavio je u nedjelju rano ujutro policiji u Mostaru da je dobio prijetnje smrću, dok je zastupnik u federalnom Parlamentu Željko Asić zadobio lakše ozljede u incidentu tijekom svadbenog slavlja u koji su bila uključena ova dvojica dužnosnika vladajućeg HSP-a BiH u Federaciji BiH

Po glasnogovorniku Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećku Bošnjaku, predsjednik Budimir je policiji rekao da mu je prigodom izlaska na plesni podij u svatovima u mjestu Kruševu kod Mostara jedna osoba poručila da će ga ubiti ako još jedanput zapleše.

Nakon toga je Budimir zatražio od stranačkog kolege Asića, koji je također bio u svatovima, da posreduje kod mladenaca kako bi prestale prijetnje. Nakon što je to Asić zatražio od mladenaca i rodbine, nepoznata je osoba krenula prema njemu te je započela tučnjava.

Policija je dobila informaciju da je Asića udarilo više osoba. On je zatražio liječničku pomoć u Mostaru te je zajedno s Budimirom nešto prije dva sata ujutro policiji prijavio incident.

Policijski glasnogovornik Bošnjak izvijestio je da policija u Mostaru provodi istragu, a o svemu je obaviješten i dežurni tužitelj Hercegovačko-neretvanske županije.

Dužnosnici HSP-a BiH često su izloženi kritikama na većinskim hrvatskim područjima u BiH, a na njihovim stranačkim prostorijama i obiteljskim domovima ispisivane su pogrdne poruke kao reakcija na njihovo sudjelovanje u vlasti u Federaciji BiH, okupljene oko većinskih bošnjačkih stranaka SDP-a i SDA, iz koje su isključena dva HDZ-a za koje je glasovao najveći broj Hrvata u toj zemlji.