INTERVENIRALA I POLICIJA

Borković napravio dramu na Veterini, tvrdi da mu žele ubiti kobilu

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Suze, plač i vika, razvaljena vrata i troje policijskih kola. Scene su to koje su se odvijale jučer poslijepodne na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu kada je Branko Borković, poznat kao Mladi Jastreb, došao posjetiti svoju kobilu koju su izgrizli izgladnjeli psi.

'Ubit ćete mi konja!', zapomagao je Borković ispred Klinike Veterinarskog fakulteta. Kako je rekao, njegova je kobila u puno gorem stanju nego što je bila u subotu. 'Zašili su ranu koju nisu smjeli. Kobila je sad oblivena znojem, mislim da ima sepsu', ogorčeno je rekao Borković. Tvrdi da je kobilu vidio samo na kratko jer ga je jedan od tehničara slučajno pustio unutra.Nakon što je počeo protestirati zbog lošeg stanja kobile, istjerali su ga van.

'Razgovarao sam s dežurnim kirurgom, nekoliko puta sam inzistirao da mi odgovori je li rana zašivena ili ne, no on je okolišao', tvrdi Borković. Također, kaže da je u međuvremenu od dekana Veterinarskog fakulteta stigla izričita naredba da ga se ne pusti kod kobile, na što, kaže Borković, dekan nema pravo, piše Jutarnji list


'Prvo su mi rekli da je policijskim nalogom zabranjen pristup konju jer je izuzet kao dokaz. No, policija tvrdi da naloga nema. Ovo je nečuveno, konj je moje vlasništvo', suznih očiju rekao je Borković.
U jednom trenutku ogorčenja počeo je razvaljivati vrata štale i vikati da je netko u međuvremenu 'rašio rane' koje je on ranije vidio da su zašivene. Dežurni kirurg pozvao je policiju i istjerao novinare s prostora Veterinarskog fakulteta. Na fakultet su stigla troja policijska kola, a Borković je nakon razgovora u fakultetskim prostorijama pušten.

Prošlog tjedna jeziva videosnimka, na kojoj dva psa sluđena od gladi razdiru i jedu utrobu i vrat jednog od konja na imanju Branka Borkovića Mladog Jastreba, osvanula je na internetu.  Strava na YouTubeu zaprepastila je javnost, a susjedi su izjavili da Borković ‘životinje rijetko hrani, vjerojatno ih drži samo radi poljoprivrednih poticaja’. Nakon burnih reakcija policija i inspekcija Ministarstva poljoprivrede obavile su nadzor na Borkovićevoj farmi, nakon čega je protiv njega podignuta kaznena prijava zbog ubijanja i mučenja životinja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!