VUKOVARSKI BRANITELJ JAŠAREVIĆ

'Borio sam se protiv šovinizma pa su me pretukli BBB'

30.04.2013 u 21:39

Bionic
Reading

Predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damir Jašarević rekao je danas na konferenciji za novinare u Vukovaru kako je već duže vrijeme izložen raznim prijetnjama, pa i smrću, a prošlu subotu i fizički su ga u Zagrebu, kako je kazao, napala trojica pripadnika navijačke skupine BBB

Na konferenciji za novinare održanoj ispred ostataka pričuvne vukovarske ratne bolnice i skloništa u nekadašnjem Borovo commerceu, najavio je kako će zatražiti da se sa zida te nekadašnje tvrtke skinu oznake navijačke skupine BBB, koje se nalaze na jednoj od spomen ploča zahvale hrvatskim braniteljima Vukovara.

'Ako to nitko ne učini ja ću ih osobno skinuti tijekom idućeg tjedna. Razlog tome je što sam u subotu u Zagrebu, na Trešnjevci, napadnut od trojice pripadnika BBB-a kada sam zadobio lakši potres mozga, hematome i oguljotine po tijelu te sam uganuo i lijevu, već bolesnu nogu', naveo je.

Rekao je kako smatra da su napadi na njega politički motivirani, a započeli su jer je, kakao je rekao, pozivao na dijalog, mir i strpljenje, odnosno, na suživot bez nacionalizma i šovinizma, što, prema njegovom mišljenju, nekima očito ne odgovara.