BLAŽEVIĆU PLAĆENO ZA BOMBE?

'Bombašev' odvjetnik: Povraća mi se na sve te navode

17.01.2013 u 12:32

Bionic
Reading

'Povraća mi se na sve te navode', rekao je Branko Šerić, odvjetnik Vojislava Blaževića, na medijske napise kako je njegov klijent eksplozivne naprave po Zagrebu postavljao za nekoga. Ipak, same navode da je Blažević nečiji plaćenik, Šerić konkretno nije komentirao

21. stoljeće navodi kako neslužbeno doznaje da je Blaževiću za sada još uvijek nepoznata osoba platila kako bi izradio i postavio eksplozivne naprave u Podsusedu i Susedgradu te ih iz daljine aktivirao.

Istražitelji, kako kriminalističko istraživanje napreduje, sve više vjeruju u tu tezu. Prema neslužbenim informacijama, uoči eksplozija na račun mu je sjela izvjesna svota novca za koju se još ne zna pravo porijeklo jer je on - nezaposlen.

Istražiteljima je zanimljiv podatak da je Blažević često odlazio u susjednu Republiku Srpsku točnije u Banju Luku. Razloge njegovih putovanja i s kim se ondje sastajao i zašto, provjerava i MUP RS-a. To se u prvom redu odnosi na Blaževićeve kontakte s Petrom Tubićem, predsjednikom paraglajding kluba Paragost. I jedan i drugi bave se istim sportom, a prema neslužbenim kontaktima, bili su u prijateljskim odnosima.


Tubića je u listopadu 2011. godine uhitila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u Doboju zajedno s još četiri osobe pod sumnjom da su organizirali i sudjelovali u međunarodnom švercu oružja. Pretraženo je devet lokacija na kojima je pronađeno šest minobacača, 22 ručne bombe, 33 ručna bacača raketa - zolje, sedam automatskih pušaka te lovačko naoružanje. Isto tako, bilo je nađeno i pet kilograma eksploziva, inicijalne kapisle, pet specijalno prerađenih mobitela pomoću kojih se aktivira eksplozivna naprava, okviri za automatsko oružje, različita municija te mobiteli.

Išao u posjet punici

Šerić je pak za Hinu ustvrdio kako je Blažević u Banju Luku išao u posjet punici. 'Blažević uporno tvrdi da ga neopravdano sumnjiče i da nema veze s eksplozijama', izjavio je Hini njegov odvjetnik Branko Šerić nakon posjeta branjeniku u Bolnici za osobe lišene slobode. Blažević, koji tvrdi da je nevin, i dalje štrajka glađu, zbog čega je, po Šerićevoj ocjeni, u vrlo lošem zdravstvenom stanju.

Ništa ga ne interesira, ne može dugo sjediti i pričati, no rekao je da je uporan i da će ići do kraja jer ga neopravdano sumnjiče', kazao je odvjetnik. Dodao je da će zbog Blaževićevog lošeg zdravstvenog stanja zatražiti da jednomjesečni istražni zatvor provede u svom domu, uz mjere opreza poput zabrane pristupa svjedocima.

Osim zbog ometanja istrage, Blaževiću je istražni zatvor jučer određen i zbog opasnosti od bijega te ponavljanja kaznenog djela. Policija ga sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine, za što je predviđena zatvorska kazna do pet godina, no Blaževićev motiv im još uvijek nije poznat