Brazilski predsjednik

Bolsonaro misli da žurba za cjepivom nije opravdana: Pfizer nije odgovoran za nuspojave, ako se pretvorite u kajmana - vaš problem

20.12.2020 u 13:00

Bionic
Reading

Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro odbacio je globalnu žurbu za kupnjom i distribucijom cjepiva protiv koronavirusa u online komentarima. "Žurba nije opravdana," Bolsonaro je rekao u videu koji je na društvenim mrežama objavio jedan od njegovih sinova, Eduardo Bolsonaro, u subotu.

"To je uplitanje u živote ljudi", rekao je. Komentar je stigao nakon što je brazilski čelnik, koji je umanjivao ozbiljnost virusa od početka pandemije, u četvrtak kritizirao proizvođače cjepiva Pfizer i BioNTech te se činilo da potpiruje strah javnosti o potencijalnim nuspojavama cjepiva.

"U ugovoru je jasno navedeno da Pfizer nije odgovoran za štetne reakcije. Ako se pretvorite u kajmana, to je vaš problem", rekao je, smijući se. Kajman je poluvodeni gmaz nalik aligatoru.

Više od sedam milijuna ljudi zarazilo se koronavirusom u Brazilu, najvećoj zemlji Latinske Amerike s populacijom koja broji približno 210 milijuna ljudi. S brojem smrtnih slučajeva blizu 200 tisuća, Brazil dnevno bilježi sve više umrlih. No Bolsonaro tvrdi da se pandemija u Brazilu bliži kraju.