hvalospjev u medijima

'Bolji od Hvara': Britanci se raspisali o hrvatskom otoku za koji turisti baš i ne znaju

13.06.2024 u 07:44

Bionic
Reading

Prekrasni mediteranski otoci kriju neke od najbolje skrivenih dragulja koji se mogu posjetiti ovog ljeta, a britanski mediji posljednjih tjedana pišu i o hrvatskim otočnim destinacijama. Svijet već odavno zna za Hvar, ali Britanski Express jučer je objavio članak o hrvatskom otoku za koji mnogi stranci još uvijek ne znaju

Hrvatski otok spominju kao jedan od skrivenih otočkih dragulja koji su turistima možda manje poznati i koji nude bijeg od gužve. "Europa je blagoslovljena obiljem otoka u Sredozemnom moru, od kojih svaki nudi svoj okus raja", navodi se u uvodu članka na Expressu.

Za razliku od Hvara, koji je osim po ljepotama obale poznat po užurbanom noćnom životu, oni koji traže miran odmor na lokaciji koja nije preopterećena turistima obožavat će Vis, piše britanski medij.

Svakako posjetite najstarije naselje na otoku Stari Grad s romantičnim kamenim uličicama, starim crkvama, pa čak i renesansnim dvorcem.

'Idealno mjesto za one koje traže mir i avanturu autentičnog otočnog života'

Prekrasan otočić, u Europi poznat po svojoj zapanjujućoj prirodnoj ljepoti, bogatoj povijesti i kulturnom značaju, savršeno je mjesto za ljetni odmor s gotovo nimalo turista.

Vis, slikoviti otok u Jadranskom moru, idealno je odredište za putnike koji traže mir, avanturu i okus autentičnog hrvatskog otočnog života.

Karakteriziraju ga razvedena obala, brda i plodne ravnice. Najviši vrh je planina Hum, koja se nalazi na 587 metara nadmorske visine.

U lipnju he temperatura 26 stupnjeva Celzijevih, što ga čini idealnim mjestom za one koji traže ljetna putovanja.

'Zapanjujuće ljepote'

Plaže Stiniva, Srebrna i Stončica su među najpopularnijim na otoku.

Smještena na obližnjem otoku Biševu, Modra špilja (Modra špilja) poznata je po svom zadivljujućem efektu plave svjetlosti.

Na otočiću Ravniku nalazi se i Zelena špilja.

Vis je također domaćin raznih kulturnih i glazbenih festivala, posebno tijekom ljetnih mjeseci, privlačeći kako lokalno stanovništvo, tako i turiste, piše Express.

Lokalna kuhinja je pod jakim utjecajem mediteranskih okusa sa svježim morskim plodovima, lokalno proizvedenim maslinovim uljem i vinima. Specijaliteti uključuju jela poput ribe na žaru, salate od hobotnice i peke (meso ili riba pečena ispod peke)", stoji na kraju članka.