negativni na koronavirus

Boban: U Biokovku seli i 12 korisnika iz makarskog doma

14.04.2020 u 16:20

Bionic
Reading

Dvanaest korisnika Doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj za koje je testiranjem utvrđeno da su negativni na koronavirus bit će prevezeno u samoizolaciju u Bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Biokovku, doznaje se u utorak od župana Blaženka Bobana.

U toj će bolnici svatko biti u svojoj sobi. Riječ je o pokretnim osobama čije će preseljenje u Biokovku biti lakše izvedivo, izjavio je za Hinu župan Boban. Dodao je i kako je svih 54 umirovljenika koji su iz splitskog doma u Vukovarskoj prevezeni u Biokovku negativno na koronavirus.

Na pitanje je li stigao inspekcijski nalaz nadzora u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici, župan Boban je odgovorio da nije te je ponovio kako će, čim ga dobije, donijeti odluku, "ali pod uvjetom da nalaz pokaže da je bilo propusta".

Danas su iz Županijskoga stožera Civilne zaštite priopćili da je od 123 testirana korisnika Doma u Vukovarskoj ulici zasad pozitivno 54, a od 80 testiranih djelatnika pozitivno je njih 11. 

U tjedan dana iz tog je doma umrlo četvero štićenika.

Stožer je izvijestio i da je jutros u KBC-u umro korisnik Doma za starije i nemoćne iz Dicma, a kako je rečeno na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera u Zagrebu, riječ je muškoj osobi rođenoj 1941. godine.

Taj je muškarac danas druga umrla osoba u splitskome KBC-u, jer je umrla i žena rođena 1935. godine, korisnica doma u Vukovarskoj.

Na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera u Zagrebu za oboje danas umrlih je rečeno da su kronični bolesnici.