KARLOVAČKO ROCKOFF

Bliži se veliko finale, tko je vaš favorit?

20.08.2015 u 13:00

Bionic
Reading

U iščekivanju velikog finala Karlovačko RockOff festivala, predstavljamo vam drugu polovicu najboljih mladih pop rock uzdanica. Jeste li već pronašli svoj najdraži bend?


Nakon što sam vam u prošlothednom postu predstavila prvu, danas vam donosim drugu polovinu hrvatskih pop rock mladih nada.

09. JAM RITUAL - hrvatska verzija Black Keysa

Varaždinski rock bend osnovan je 2009. godine, a svoju glazbu opisuju kao čvrstu i definiranu. Da su izuzetno radišan bend dokazuje i brojka od preko stotinu koncerata koje su održali u zemlji i regiji. Predstavili su se i na brojnim festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji i Njemačkoj (In Music, UFO, Špancirfest, Blues festival, Oberschwabenhalle Ravensburg). Kao koncert karijere ističu nastup ispred Skunk Anansie na Špancirfestu 2013. Trenutačno u studiju snimaju novi album.

"Bitno je svaki dan napraviti nešto novo...korak po korak. Sve ovo radimo zbog odličnog osjećaja koji dolazi kad sviraš pred ljudima, kad netko sluša tvoju glazbu."

10. GRETTA - zagrebački alter rock band

Gretta je osnovana 2004. godine i već nakon nekoliko nastupa skreću pažnju na sebe. Prva dva singla s Grettinog četvrtog albuma su postigla velike uspjehe - pjesma Malena jedna je od deset najemitiranijih pjesama u 2014. po službenim podacima HDS ZAMP-a, osvojila je glazbenu nagradu “Porin” za najbolju vokalnu suradnju, proglašena je pjesmom godine.

Na Karlovačko RockOff prijavili su se s pjesmom Sjaj, za koju kažu:

“Riječ je o izrazito ritmičnoj pjesmi, koja kroz zarazno pjevne melodije progovara o ljubavnoj vezi koja, bez obzira na sve okolnosti i životne probleme, još uvijek opstaje te donosi zadovoljstvo i sjaj.”


11. DARKVUD - glazbeni žanr je wood (drvo), inače poznati po ekstravagantnosti, ovi momci su veoma ružni...

Bend postoji od 2006., ali sve do prije dvije godine istraživali su i eksperimentirali sa zvukom od funka do punka, od electro rocka do etna i konačno našli svoj sadašnji zvuk - wood (jer rock i metal već postoje). Dok preko dana nastupaju u nagrađivanoj klapi Sv. Luka, članovi Darkvuda noću se posvećuju energičnim live nastupima, od kojih izdvajaju pobjedu na West Herzegowina festu. Iza sebe imaju album HAUGH koji je konceptualne naravi, iz kojeg progovara mješavina etno-rock-psihodelične smjese.

"Željeli bismo snimiti barem 10 albuma, tako da ostavimo nešto iza sebe, a ne samo jedan hit"
- jednoglasni su Sinjani.

12. BARBARI - New sound. Old school. (Novi zvuk. Stara škola)

Ovaj peteročlani istarski bend čine: Barbara Munjas, Alen Bernobić, Goran Salvi, Dino Kalčić i Ivan Benažić Benza, te slove za novo veliko ime na domaćoj pop rock sceni! Krajem 2013. dali su do znanja da na njih treba ozbiljno računati kada su se predstavili debitantskim albumom Monfiorenzo Underground, a uz najavni singl Mjesečina zaredali su se i Realnost, Patološki lažljivac i Moje vrijeme. Uslijedio je niz pozitivnih recenzija i uvrštavanje među 10 najboljih domaćih albuma objavljenih 2013. godine.

Barbari su uz svoje direktne tekstove također žestoki, zarazni i pozitivni, a sve što rade je veselo i energično što se vidi u njihovim nastupima:

13. BALTAZAR - istarska hard rock alternativa

Nakon par godina zajedničkog stvaranja, Hus i Leo, 2009. godine osnovali su bend koji počinje s nastupima, promovirajući album nazvan Nemirno dijete, koji dobija odlične kritike na mnogim glazbenim portalima u regiji. Tijekom tri godine promocije Baltazar je svirao kao support skoro svim najvećim imenima regionalne rock scene, uključujući Majke, Van Gogh, Partibrejkers, Zabranjeno Pušenje, Atomsko Sklonište, Opća Opasnost, Psihomodo Pop, Krug (EKV) itd.

"Svirali smo ispred troje ljudi, a osjećaj je bio kao da smo svirali ispred 300.000.", skromni su u Baltazaru

14. ANTE CASH - jedini rap izdanak festivala

2005. objavio album prvijenac i podigao prašinu na sceni, prvenstevno zbog britkih tekstova. Nedugo nakon prvog albuma, vrata široke publike otvorio je singlom Moja Cikla, parodijom na tada aktualnu Severininu Štiklu. Pjesma je poharala Youtube i radio postaje, a bila je najava za drugi album. Nakon toga slijedio je album Gotovinski popust koji je Casha prometnuo u jednog od najinteresantnijih domaćih repera.

"Reper sam već 10 godinam, ako niste čuli do sada za mene, ovo vam je zadnji voz!"

Zadnji voz uhvatite u videu:

15. RADIO AKTIV - pulsko-zagrebački rock/ska/reggae bend

U nepunih 6 godina postojanja odsvirali su više od 100 koncerata, osvojili brojne nagrade i priznanja (HGF 2011., HR Demo Klub 2011., nominacija za Porin 2013., Fender Mega Muzika 2013.), te objavili dva albuma - Grije nas isto sunce i Stvarnost između reklama, a njihovi singlovi ostvarili su značajan uspjeh na top-listama diljem Hrvatske.

'Pjesma Stvarnost između reklama progovara o kontrastu društvenih (ne)prilika svakodnevice.', izjavili su 'aktivisti' pjesmi s kojom se predstavljaju na Katrlovačko RockOff-u.

16. REPASSAGE - gypsy jazz swing kombinacija

Repassage djeluje od 2012. godine pod vodstvom talentirane kontrabasistice Jelene Galić. Ostatak stalne postave su: Kajo Milišić - gitara, Duje Divić - saksofon, Marko Pažanin - gitara i Martina Matković – udaraljke. Slijede stilski pravac tzv. gipsy swinga, slavnih hitova Djanga Reindharta i Stefana Grapellija, stila koji je obilježio tridesete i četrdesete godine prošlog stoljeća u europskoj popularnoj glazbi i ujedno započeo razvoj jazz kulture u Europi.

'Želimo u tri minute pjesme poslati cijelu životnu filozofiju.'
, odlučna je Jelena.

17. LUCAS - glasovima publike odlazi do samog finala

Punim imenom; Lukša Đuraš-Lucas, kantautor iz Dubrovnika, nakon dugogodišnjeg rada u studiju u Zagrebu, izlaska singla Nikada više, humanitarnog projekta za spas Starog grada Novigrada na Dobri i pjesme Nakon ljubavi, te Šibenskog festivala i pjesme Sve što osjećam, okuplja svoj band pod imenom Lucas i prijavljuje se na Karlovačko RockOff.


Više informacija o glazbenoj platformi Karlovačko RockOff možete saznati putem službene Facebook stranice ili na web stranici.