PUCNJAVA U SLAVONSKOM BRODU

Bježeći iz banke pljačkaši rasipali novac, jedan ranjen

12.05.2011 u 14:14

Bionic
Reading

Danas oko 13 sati dvojica naoružanih razbojnika s motorističkim kacigama na glavi, upali su u poslovnicu Privredne banke Zagreb u Strossmayerovoj ulici u središtu Slavonskog Broda. Pljačkaši su se uspjeli domoći novca, no u bijegu su dio plijena rasuli, a u pucnjavi koja je izbila, jedan od njih je ranjen, dok je drugi uspio pobjeći.

Nakon što su naoružani vatrenim oružjem, ušli u poslovnicu banke koja se nalazi u prizemlju nebodera, pljačkaši su zaprijetili zaposlenicima, koji su im predali za sada neutvrđenu sumu novca. Čim su izašli iz banke i ušli u obližnji haustor, izbila je pucnjava. Kako doznajemo od očevidaca, ispaljeno je najmanje 30-ak metaka, a neki tvrde i da se čula rafalna paljba.

Razbojnici u bijegu su izgubili torbu s novcem

U unakrsnoj vatri između razbojnika s jedne i policajaca i zaštitara s druge strane, jedan od pljačkaša je teško ranjen, a jedan policajac je lakše ozlijeđen. Bježeći pred mecima, pljačkaši su ostali bez dijela novca. U haustoru je naime pronađen ruksak pun eura, te kaciga i pištolj ranjenog pljačkaša. Drugi razbojnik je uspio pobjeći policajcima, te je sjeo na skuter i pobjegao u nepoznatom pravcu.

Ranjeni pljačkaš prevežen je u slavonskobrodsku bolnicu, gdje je operiran, a kako doznajemo, njegovo je stanje teško i u životnoj je opasnosti. Za njegovim kompanjonom, koji je u bijegu, policija intenzivno traga, zbog čega je veći je dio središta Slavonskog Broda blokiran, a promet se u čitavom gradu odvija otežano. Kako doznajemo, razbojnik je pobjegao na tamnoplavom motociklu, na sebi je imao tamnu jaknu i tamnu kacigu.

Više informacija o razbojstvu bit će poznato tek nakon završenog očevida, koji je još u tijeku, zbog čega policija u interesu istrage informacije daje na kapaljku.

Pretpstavlja se da su razbojnici pljačku pomno isplanirali. Naime nešto prije pljačke banke, policija je zaprimila i anonimnu dojavu o bombi postavljenoj u zgradi Brodsko-posavske županije, a sumnja se da je ta dojava trebala skrenuti pozornost policajaca i razbojnicima dati prostor da neometano 'odrade' pljačku.. Iz PU Brodsko-posavske potvrdili da se, prema prikupljenim podacima, ova dva današnja događaja vrlo lako mogu dovesti u vezu, no deteljne informacije bit će dostupne tek nakon provedenog kriminalsitičkog istraživanja.

Današnja pljačka tek je jedna u nizu razbojstava na području Brodsko-posavske županije u kojoj su, od prosinca prošle godine do danas, u krugu od jednog kilometra opljčkane dvije zlatarnice, jedna pošta, dvije banke, tri kladionice.