građevinske dozvole

Bjelovarsko-bilogorska županija digitalizira akte o gradnji od 1968. do 2015. godine

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 17.06.2020 14:10
  • Objavljeno 17.06.2020 u 14:10
Župan Damir Bajs

Župan Damir Bajs

Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji s Ministarstvom graditeljstva kreće u digitalizaciju postojećih akata o gradnji što će građanima omogućiti da s par klikova mišem dođu do potrebnih akata, odnosno do već izdanih građevinskih dozvola od 1968. do 2015. godine

'Nakon što se građevinske dozvole digitaliziraju, građani ih više neće morati tražiti u arhivima, što ponekad može potrajati i nekoliko dana, već će za svega par minuta do željenih građevinskih dozvola moći doći putem svog računala', priopćili su u srijedu iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Županija će omogućiti svojim građanima da brže, efikasnije i učinkovitije pronađu građevinske dozvole iz navedenog razdoblja koje će im biti lako dostupne, a realizacija projekta doprinijet će i administrativnom rasterećenju.

Projektom je predviđena i nabava informatičke opreme za rad pa će tako županijske ispostave Odjela za graditeljstvo, promet, prostorno uređenje i komunalnu infrastrukturu u Bjelovaru, Čazmi, Garešnici, Daruvaru i Grubišnom Polju biti opremljene novim računalima, laptopima i skenerima.