PUCNJAVA U SREDIŠTU BERLINA

Bjelovarčanina ubila njemačka policija

26.06.2009 u 20:54

Bionic
Reading

Policija je u središtu Berlina prilikom rutinske kontrole ubila 35-godišnjeg Kristijana zvanog Krle iz Bjelovara, koji ima hrvatsku i nizozemsku putovnicu (za koju se hvalio da je može nabaviti za 1500 eura), a po jednom od dva indentiteta tražen je dvostrukim uhidbenim nalogom

Slučaj se dogodio u središtu zapadnog Berlina kad je uniformirana policijska patrola ušla u Joker Casino u prizemlju zgrade erotskog muzeja Beate-Uhse. Policajci su željeli provjeriti legitimitet navedene osobe. Muškarac je igrao na automatima. Kontrole u kasinu Joker nisu neuobičajene jer se nalazi u dijelu grada gdje se događa kriminal, piše Večernji list

Berlinska policija objavila je informaciju da se ubijenog Hrvata povezivalo i s naručenim ubojstvom berlinskog milijunaša Friedhelma Sodenkampa u studenome prošle godine.

Nakon kontrole osumnjičeni je izveden do policijskog automobila ispred kasina radi utvrđivanja indentiteta. No putem je došlo do naguravanja. Tom prilikom osumnjičeni je izvadio pištolj iz futrole jednog policajca i prislonio mu pištolj na glavu. Drugi policajac je odmah izvadio svoj pištolj, želeći pomoći kolegi. Uslijedilo je više pucnjeva – po riječima istražitelja – iz oba pištolja.

Nije poznato tko je prvi pucao. Drugi policajac je pogodio osumnjičenog s više metaka u gornji dio tijela. Teško ranjeni osumnjičenik prevezen je u jednu berlinsku kliniku, gdje je ubrzo podlegao ozljedama. Policajcima je pružena psihološka skrb.

Uhidbeni nalozi, kažu u policiji, bili su razlog opiranju kontroli identiteta. Kako se doznaje, ubijeni se nije smio identificirati hrvatskom putovnicom i navodno je već bio u zatvoru u Austriji i Berlinu.