velika čast

Bjelovar dobiva bistu i ulicu generala Petra Stipetića

12.03.2023 u 12:07

Bionic
Reading

Odljevak biste stožernog generala Petra Stipetića bit će ustupljen Društvu za očuvanje hrvatske vojne tradicije (DOHVT) koje će predložiti Gradu Bjelovaru da se bista izloži na javnoj površini toga grada te pokrenuti inicijativu za imenovanjem ulice po njegovu imenu

Iz DOHVT-a su u nedjelju priopćili da je to rezultat višegodišnje kvalitetne suradnje te udruge s obitelji i suradnicima pokojnog generala Stipetica, na čiju je inicijativu Društvu donirana i generalova odora koja je danas izložena u Galeriji "Barutana 1991."

Jedina je to preostala odora ratnog generala Petra Stipetića, i Bjelovar ima čast čuvati djelić zaista zaslužne osobe za obranu Republike Hrvatske, ističe se u priopćenju. dr. Marin Sabolović iz Galerije "Barutana 1991."

  • +35
Predsjednik Milanović prisustvovao otkrivanju biste generalu Petru Stipetiću Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predstavnici Galerije "Barutana 1991." bili su jučer i službeno nazočni svečanost u Ogulinu otkrivenja biste stožernom generalu Petru Stipetiću (Ogulin, 1937. - Zagreb, 2018.), ratnom zamjeniku načelnika Glavnog stožera OSRH i načelniku Glavnog stožera OSRH.

S obzirom na dobru suradnju članova DOHVT-a, prvenstveno potpredsjednika Društva, pukovnika Darka Banjeglava s obitelji i prijateljima generala Stipetića, napose s kćeri Vesnom Stipetić i pobočnikom brigadirom Miroslavom Vidovićem, na otkrivenju biste generalu Stipetiću u Ogulinu dogovoreno je da će se izraditi odljevak biste i ustupit će se DOHVT-u, navodi se.

Iz Društva su priopćili da su ugodno iznenađeni ovom gestom, te da će predložiti Gradu Bjelovaru da se bista izloži na javnoj površini. Pokrenut će se i inicijativa za imenovanjem ulice po generalu zbora Petru Stipetiću koji je, kako je kazala Vesna Stipetić prilikom donacije odore 2019. godine, uz Bjelovar vezan i Bjelovar jako volio i da bi mu bilo drago kada bi znao gdje će na koncu posljednji primjerak njegove odore biti izložen.