FILMSKA POTJERA U POŽEGI

Bjegunac iskočio iz jurećeg auta, te pobjegao pod pucnjevima

11.04.2011 u 16:40

Bionic
Reading

Nedjelja, koja je za većinu radnih ljudi dan odmora, požeškim je policajcima bila više nego burna. Pune ruke posla dao im je 32-godišnjak koji je u svom Renaultu vozio u krivom smjeru. Nakon što su ga policajci pokušali zaustaviti dao se u bijeg, pri čemu je prouzročio dvije prometne nesreće, umalo pregazio policajca te naposljetku iskočio iz jurećeg automobila i nastavio bježati, ne zaustavljajući se ni nakon što je policajac zapucao u zrak

Potjera, ravna onoj iz akcijskih filmova, započela je 15 minuta iza ponoći, nakon što su policajci zapazili Renault Clio koji je u ulici Županijskoj u Požegi vozio u nedozvoljenom smjeru. Tablicom Stop te zvučnim i svjetlosnim signalima, policajci su pokušali zaustaviti vozača, no on se na sva njihova upozorenja oglušio te se automobilom dao u bijeg. U jurnjavi cestama na relaciji Požega – Biškupci – Velika – Trenkovo - Požega, 32-godišnjak je prouzročio dvije prometne nesreće, a 20-ak je kilometara vozio i s podignutim poklopcem motora, no ništa od toga nije ga zaustavilo.

Nakon 'kružnog putovanja' bjegunac se ponovo vratio u Požegu gdje ga je, na raskrižju ulica Vukovarske i Franje Cirakija, dočekao policajac koji ga je bezuspješno pokušao zaustaviti. Pobješnjeli vozač ne samo da se nije zaustavio, nego je dodao gas i nastavio vožnju prema policajcu koji je u posljednji trenutak izbjegao nalet vozila i tako spasio živu glavu.

Vozač Renaulta potom je, bez pardona, autom jurio ulicom koja je zatvorena za promet, nakon čega je, vješto poput kaskadera, iskočio iz jurećeg automobila koji je nekoliko metara dalje sletio s kolnika u travu. Bjegunac je pak nastavio svoj bijeg trčeći koliko ga noge nose. Dok je trčao prema vrtovima obližnje Cvjetne ulice, ponovo se oglušio na policijsku naredbu da stane, nakon čega je, radi upozorenja, policajac iz službenog pištolja ispalio dva hica u zrak.

Ni pucnjevi nisu zaustavili bjegunca, no zaustavila ga je vrtna ograda u koju se, bezglavo trčeći, zabio. Nakon što je pao sustigli su ga policajci, koji su ga uz uporabu sredstava prisile, priveli u Policijsku postaju u Požegi. Utvrđena mu je prisutnost alkohola u organizmu od 1,84 promila, a zbog ozljeda koje je zadobio u bijegu i u 'sudaru s ogradom', prevezen je u OŽB Požega gdje zadržan na promatranju. Nastavlja se istraga koja bi, između ostalog, trebala rasvijetliti i zašto je 32-godišnjak tako sumanuto bježao pred policijom.