NEZADOVOLJAN PUPOVCEM I STANIMIROVIĆEM

Bivši tajnik SDSS-a dao podršku Siniši Ljubojeviću

24.10.2015 u 17:26

Bionic
Reading

Istupanjem iz SDSS-a dosadašnji tajnik stranke Miroslav Travica dao je potporu zamjeniku karlovačkog župana iz redova srpske nacionalne manjine i bivšem predsjedniku županijske organizacije SDSS-a Siniši Ljubojeviću, koji je 20. listopada izbačen iz stranke zbog kandidiranja na neovisnoj listi za izbor zastupnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskome saboru.

'Obavještavam javnost, građane srpske nacionalnosti i članove SDSS-a da sam dao ostavku na funkciju sekretara Županijske organizacije SDSS-a u Karlovačkoj županiji te javno dajem ostavku na članstvo u SDSS-u,' piše u priopćenju. Kao razlog Travica navodi 'loše dugogodišnje vođenje organizacije od strane (potpredsjednika SDSS-a) Milorada Pupovca i (predsjednika SDSS-a) Vojislava Stanimirovića'. 'Dosta lažnih obećanja, birajmo promjene,' poručuje.

'Zbog dosadašnjeg rada u stranci i aganžmanu za srpsku zajednicu, podržavam kandidaturu za saborske zastupnike srpske nacionalne manjine dožupana Karlovčke županije Sinišu Ljubojevića i zamjenika gradonačelnika Vukovara Srđana Milakovića, te pozivam sve građane srpske nacionalnosti da izađu na izbore, glasaju za manjinsku listu i podrže Sinišu Ljubojevića i Srđana Milakovića', piše u priopćenju.

Povjerenik Samostalne demokratske srpske stranke Karlovačke županije, načelnik Općine Krnjak Dejan Mihajlović, koji je na toj funkciji od utorka, 20. listopada, kada je Ljubojević izbačen iz stranke, rekao je da taj ogranak neće birati novog predsjednika i tajnika do izborne skupštine jer je prioritet da se kampanja za parlamentarne izbore vodi kako valja, a potom slijedi reorganizacija stranke.

'Odlazak sekretara Travice, kao ni predsjednika Ljubojevića, neće destabilizirati stranku. Događa se da odlaze oni koji u stranci ne uspijevaju ostvariti svoje ambicije, međutim takvi pojedinci ne uspijevaju poremetiti funkcioniranje ni jedne stranke, pa neće ni SDSS-a,' rekao je Mihajlović i najavio da će on kao povjerenik rukovoditi strankom, to jest preuzeti na tijela stranke i sebe sve poslove predsjednika i tajnika.

Milorad Pupovac
, potpredsjednik SDSS-a rekao je za Hinu u utorak, povodom Ljubojevićevog izbacivanja iz stranke, da je on strelovito napredovao u stranci, od običnog člana prije tri godine, preko predsjednika gradske organizacije, zamjenika gradonačelnika, pa predsjednika županijske organizacije i sada zamjenika župana, ali da je djelovao destruktivno, izbacio iz stranke 21 člana, služio se nedopuštenim i nedemokratskim metodama i time, ustvrdio je Pupovac, opstruirao rad stranke i drugih srpskih organizacija, poput Prosvjete i Privrednika.