DETALJI UBOJSTVA NA TREŠNJEVCI

Bivši svećenik ubio svoju fanatičnu sljedbenicu

06.02.2014 u 09:37

Bionic
Reading

Pozadina jučerašnjeg ubojstva 53-godišnje žene u garaži zgrade na zagrebačkoj Trešnjevci polako se otkriva. Žrtva je navodno bivšeg svećenika Danijela Horvata, rodom iz Selnice u Međimurju opsjedala mjesecima jer mu nije mogla oprostiti što je odustao od svećeništva. Ubijena je kuhinjskim batom za meso

Danijelovi roditelji medijima su rekli 'da ga je jedna Međimurka koja se zove Vesna, često tražila i kod kuće u Selnici i pitala gdje ga može naći'. Vesna ga je naposljetku uspjela pronaći u Zagrebu. O svim razlozima njezinog 'uhođenja' još se točno ne zna, jer navodno žrtva nije viđana u stambenoj zgradi, ali jeste u Zagrebu gdje je navodno za njega čak dala služiti misu. Međimurske novine pišu kako je Horvat žrtvu prijavio zagrebačkoj policiji zbog uznemiravanja i uhođenja.

Roditelji koji žive u Selnici, šokirani su naravno cijelim događajem. S Danijelom nisu bili u posljednje vrijeme previše u kontaktu, rijetko su komunicirali, posljednji put pred božićne blagdane kad je sin roditeljima čestitao Božić SMS-om. Pred nešto više od godinu dana oženio se Katarinom, a zbog ljubavne veze s njom nešto ranije je i 2012. godine napustio redovničku službu.

Za to čak nisu ni znali, već su saznali od jednog njegovog prijatelja. Iako su mu se željeli približiti, došavši u Zagreb nije ih htio upoznati s novom suprugom.

Više pročitajte ovdje