ispitani svi svjedoci

Bivši šef JANAF-a izašao je iz zatvora, njegov odvjetnik kaže: 'Kovačević će aktivno sudjelovati u ovom postupku'

15.12.2020 u 19:09

Bionic
Reading

Jutros su ispitani i posljednji svjedoci u slučaju Janaf pa je njegov bivši šef Dragan Kovačević, mogao biti pušten da se brani sa slobode.

Kovačevićev odvjetnik Tomislav Grahovac za RTL je pojasnio kako će se odvijati ovaj pravosudni proces u koji su indirektno upetljani i najviši državni dužnosnici.

'Istraga se dalje nastavlja. Gotovo na dnevnoj bazi se gomilaju stranice spisa, prikupljaju se drugi dokazi i u ovom trenutku doista je neizvjesno koliko dugo će trajati istraga. Zakonski rok je šest mjeseci, ali teško sumnjam da će to biti u tom roku zato što sigurno će ovdje s obzirom na opsežnost spisa i velikog broja dokaza koji se trebaju prikupiti rok će sigurno biti i prebačen, tražit će se produžetak roka za završetak istrage. Koliko će proći do suđenja, teško mi je reći, u ovom trenutku to su moje pretpostavke da vidim u ovih tri mjeseca da vidim kako se puni spis s dokumentacijom, uvjeren sam da će to biti tako', rekao je Grahovac.

Upitan jesu li svi svjedoci ispitani, Grahovac kaže: 'Svi svjedoci koji su bili određeni od strane suca su ispitani, a za ostale optuženike, odnosno osumnjičenike, ja nemam pojma u ovom trenutku, ali što se tiče njegovih svjedoka oni su svi ispitani. Što se tiče ostalog dijela dokumentacije, sve je to istraga, istraga nije samo ispitivanje svjedoka, istraga je prikupljanje svih dokumenata koji su bitni da se u konačnici odluči hoće li biti podignuta optužnica ili neće tako da se svi ostali dokazi još moraju provesti, hoće li biti kakavo vještačenje, to se sve skuplja i USKOK će u konačnici morati odlučiti.'

Video: Davor Puklavec/Pixsell

Dragan Kovačević razgovarao je s novinarima, znači li to da on neće šutjeti?

'On je i dosada bio aktivan u iznošenju svoje obrane i za vrijeme njegovog boravka u istražnom zatvoru, mi smo aktivno radili na dokumentaciji gdje smo već na neki način počeli slagati njegovu obranu, i kada sve s dokumentacijom bude gotovo, do kraja će se ta obrana razraditi, ali neke korake u pogledu te dokumentacije saslušanih svjedoka mi već sad slažemo i sigurno će aktivno sudjelovati u ovom postupku', rekao je Grahovac.

  • +6
Dragan Kovačević Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Na pitanje koliko su velike šanse da se Kovačević vrati u Janaf, njegov odvjetnik kaže: 'Sve ovisi o tome ako bude ishod radnog spora takav da se njegov radni odnos, da će on uspjeti u svojoj parnici, onda vjerojatno postoji takva mogućnost, ali u ovom trenutku vodi se spor, koliko dugo će taj spor trajati, to je teško reći.'