ŽURNI POVRATAK NA TEREN

Bivši ministar Kuščević od sutra postaje županijski vijećnik

22.07.2019 u 11:07

Bionic
Reading

Nakon što je ponovno aktivirao svoj mandat i vratio se u Sabor, donedavni ministar uprave Lovro Kuščević nastavlja sa svojim pohodom na niže funkcije. Već ovog utorka vraća se na mjesto vijećnika u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, a očekuje se da će uskoro postati i općinski vijećnik u rodnim Nerežišćima na Braču

Zahtjev za aktiviranjem mandata županijskog vijećnika HDZ-a Kuščević je podnio još 10. srpnja, dakle dva dana nakon što je podnio ostavku na mjesto ministra, a očekuje se da će on biti potvrđen na sjednici koja se održava ovog utorka. To ujedno znači da se s funkcijom vijećnika oprašta Kruno Peronja, bivši HDZ-ov splitsko-dalmatinski župan.

Još kada je davao ostavku, Kuščević je objavio svoje planove za bližu političku budućnost. 'S istim ću žarom nastaviti rad u Saboru, kao županijski vijećnik i kao općinski vijećnik u Nerežišćima', kazao je tom prilikom.

Da se što prije želi vratiti svojim nekadašnjim dužnostima on je dokazao i prošlog tjedna, kada je - kako se neslužbeno objašnjava - inzistirao da se primopredaja dužnosti u Ministarstvu uprave novom ministru Ivanu Malenici obavi već u petak, neposredno nakon što je ovaj potvrđen u Saboru. Potom se spakirao i zaputio natrag na Brač.

  • +25
Lovro Kuščević Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX