potvrđeno iz policije

Bivši agent SOA-e koji je pronađen mrtav kod Knina počinio je samoubojstvo

23.03.2021 u 12:20

Bionic
Reading

Toni Matas, bivši šef zadarskog centra SOA-e, koji je u nedjelju pronađen mrtav u automobilu nedaleko od Knina, počinio je samoubojstvo, potvrđeno je u utorak iz šibenske policije

'Dovršeno je postupanje policije temeljem obavijesti građana od 21. ožujka u 12 sati da se na području Kravlje drage, nedaleko od Knina, u automobilu nalazi mrtvo tijelo muške osobe.

Provedenim mjerama i radnjama policije, kao i obavljenom obdukcijom u Općoj i veteranskoj bolnici u Kninu, utvrđeno je da se radi o 50-godišnjaku te da njegova smrt nije posljedica kaznenog djela. O svemu poduzetom i utvrđenom posebnim izvješćem bit će obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku', priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Matas, koji je bio kandidat Tomislava Karamarka za ravnatelja SOA-e, bio je zaposlen kao direktor korporativne sigurnosti Hrvatske pošte. Posljednji put u javnosti se spominjao prije nekoliko mjeseci zbog afere Vjetroelektrane, kada ga se povezivalo s bivšom gradonačelnicom Knina i državnom tajnicom u Ministarstvu uprave Josipom Rimac, prvoosumnjičenom u toj korupcijskoj istrazi.

Ne ustručavajte se tražiti pomoć

  • Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01/2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata. U Centar za krizna stanja pri KBC-u Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

  • Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete, nazovite na besplatni broj 116-111.
A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9 do 20 sati.

  • Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA udruga je koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana. Nazovite na broj 01/4828-888 radnim danom od 10 do 22 sata ili im se javite mailom na psiho.pomoc@tesa.hr ako trebate savjet.

Neslužbeni izvori kažu kako je Matas u posljednje vrijeme imao poslovnih i obiteljskih problema koji su kulminirali baš aferom Vjetroelektrane nakon što ga je Josipa Rimac navodno optužila za izdaju.

Matas je prije nekoliko dana bio na ispitivanju u Uskoku. Prema riječima njegovih poznanika, još u subotu otišao je prema lokalnom lovištu provjeriti postavljene kamere za divljač, a kada se nakon toga nije javljao, pokrenuta je potraga.

Kako neslužbeno doznaje Telegram.hr, među tragovima na mjestu događaja pronađeno je Matasovo oproštajno pismo u kojem se spominje pritisak kojem je bio izložen zbog svoje uloge u aferi s Josipom Rimac.