NASTRADAO U DVORIŠTU KUĆE

Bivšeg šumara zatukli palicom

27.11.2012 u 19:25

Bionic
Reading

Stjepan Bukovac (64) te je noći čuo zvukove u dvorištu. Izašao je iz kuće držeći baterijsku lampu kako bi utvrdio što se događa, a nakon što je učinio nekoliko koraka iz maraka su ga napali nepoznati muškarci. Izudarali su ga tvrdim predmetom, vjerojatno palicom, po tijelu i glavi te su pobjegli u noć. Bilo je oko 23 sata 4. studenoga u naselju Velikoj Jasenovačoj u Grubišnom Polju

Bukovac, umirovljeni djelatnik Šumarije Grubišno Polje, koji je sam živio u kući, nekako je uspio telefonom nazvati susjeda koji je obavijestio policiju i otrčao do Bukovca pružiti mu prvu pomoć.

Prema neslužbenim informacijama do dolaska policije napadnuti i teško ozlijeđeni Stjepan Bukavac bio je još pri svijesti te je policiji uspio ispričati kako su ga napala dvojica maskiranih muškaraca. Kolima Hitne pomoći prevezen je u Opću bolnicu u Bjelovaru. No, preminuo je prošlog petka.

Pomoćnik ravnatelja bolnice za operativnu djelatnost dr. Željko Štivić kazao je kako je pacijent bio pri svijesti i orijentiran kad je primljen.

– Napravili smo hitnu radiološku obradu. Zbog izrazito teških ozljeda stanje mu se ubrzo pogoršalo te je prebačen na jedinicu intenzivnog liječenja – kaže dr. Štivić.

Pozvan je neurokirurg iz Zagreba koji je, kaže dr. Štivić, hitno došao i obavio operaciju. No, ozljede su bile vrlo teške, Bukovac je pao u komu te preminuo zbog posljedica napada. Sestra pokojnog Bukovca rekla je da samo želi da se krivci za ovo nedjelo pronađu i kazne.