zagrebački županijski sud

Bivša ravnateljica Porezne uprave Čavlović Smiljanec osuđena na dvije godine zatvora

09.07.2020 u 13:30

Bionic
Reading

Bivša ravnateljica Porezne uprave i saborska zastupnica SDP-a Nada Čavlović Smiljanec u četvrtak je osuđena i kažnjena s dvije godine zatvora za prolongiranje naplate poreznog duga osječkom poduzetniku Željku Bilošu

Biloš, čijoj je tvrtki OLT prema optužnici prolongirana naplata poreznog duga čime je državni proračun oštećen za 9,5 milijuna kuna, osuđen je na četiri godine i šest mjeseci zatvora. S njima je na optuženičkoj klupi zagrebačkog Županijskog suda bila i bivša šefica osječke Porezne uprave Ružica Kovačević koja je dobila tri godine zatvora.

Tužiteljstvo tvrdi da je Čavlović Smiljanec autoritetom ravnateljice Porezne uprave, nakon donošenja rješenja o ovrsi, od Ružice Kovačević tražila da se rješenje ne provede, iako je po zahtjevu bez odgode moralo biti proslijeđeno Fini.

Time je Biloševoj tvrtki, po tvrdnjama tužiteljstva, omogućeno nesmetano poslovanje po računu sve do pokretanja predstečajne nagodbe u svibnju 2013. te je onemogućena ovrha. Optuženici su na suđenju zanijekali krivnju i odbacili optužbe.