MIMICA I DROBNJAK O REFERENDUMU

'Bitno da je plavi krug dvostruko veći od crvenog'

Bionic
Reading

Dvojac koji je na putu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji imao jednu od glavnih uloga, Neven Mimica i Vladimir Drobnjak, nije krio optimizam. Po njima je dvotrećinsko ZA očekivani rezultat

'Prvi rezultati stvaraju razlog za zadovoljstvo. Uvjeren sam da su hrvatski građani dobro odabrali i donijeli dobru odluku za budućnost Hrvatske', poručio je Neven Mimica, potpredsjednik Vlade zadužen za unutarnju, vanjsku i europsku politiku.

Podsjetio je da je 'otpočetka bio uvjeren da će opredjeljenje hrvatskih građana biti proeuropsko'. 'Prevladavao je politički konsenzus velikih stranaka, pa su euroskeptici ostali po strani. Iako su izražavali svoje antieuropske stavove u kampanji, nije bilo razloga za sumnju u konačni ishod', rekao je Mimica.

Po mišljenju Vladimira Drobnjaka, glavnog hrvatskog pregovarača s EU, 'danas je veliki dan za Hrvatsku u kojem su zaokruženi svi napori na europskom putu'.

'Ono što raduje više od rezultata na državnoj razini je činjenica da je u svim hrvatskim županijama, u svim dijelovima Hrvatske, potpora za ulazak uvjerljiva. Nema ni jednog dijela Hrvatske u kojem je to u bilo kojem trenutku bilo stavljeno pod upitnik', rekao je Drobnjak.

Nije se, kako kaže, htio opterećivati postocima odaziva. 'Bitan je onaj plavi krug koji je uvjerljivo veći od crvenog', zaključio je Drobnjak.